Yubo logo
apple logoandroid logo

Privacybeleid

Laatste update: December 2022

 Jouw privacy in een oogopslag

YUBO is een sociaal live-streaming platform dat miljoenen jonge mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Ons doel is om een veilige en vertrouwde ruimte te bieden zodat alle gebruikers een positieve en respectvolle ervaring kunnen hebben op YUBO. De bescherming van onze gebruikers en hun privacy is een belangrijke prioriteit voor ons.

In dit Privacybeleid vindt je alle informatie die je nodig hebt over hoe we persoonsgegevens verwerken. Lees het aandachtig door, en onthoud dat het elke keer dat je Yubo gebruikt van toepassing is.

Wij hebben het beleid zo duidelijk en toegankelijk mogelijk gemaakt, maar als je vragen hebt over het beleid of over de manier waarop je gegevens worden gebruikt, kun je contact opnemen met ons team via privacy@yubo.live. 

Kennisgeving van het verzamelen van Persoonsgegevens in Californië: We verzamelen de persoonsgegevens die vermeld worden onder "Gegevens die we verzamelen" voor de doeleinden die beschreven worden onder "Hoe we je gegevens gebruiken". Om meer te weten te komen over je Californische privacyrechten, ga je naar "Je Californische privacyrechten". Je hebt het recht om af te zien van de verkoop of het delen van persoonlijke informatie (als je hebt deelgenomen aan het Beloonde Advertenties-programma).

Dit Privacybeleid beschrijft onze privacypraktijken en biedt nuttige informatie over hoe we persoonsgegevens gebruiken van personen die onze diensten gebruiken of met ons communiceren. Dit document is van toepassing wanneer je een website of app bezoekt die wordt beheerd door TWELVE APP SAS ("TWELVE APP", "we", "ons", "onze") of onder het YUBO-merk, en/of wanneer je producten of diensten gebruikt die worden geleverd door TWELVE APP SAS.

Met "persoonlijke informatie" of "persoonsgegevens" bedoelen we alle informatie die jou direct (bijvoorbeeld je foto, je naam, je e-mailadres) of indirect  identificeert (bijvoorbeeld je gebruikers-ID, je locatie, de technische informatie met betrekking tot je apparaat). 

Wanneer je de YUBO-app ("YUBO") gebruikt of onze website bezoekt, verzamelen we informatie over je.

BEKNOPTE HANDLEIDING VOOR DE INHOUD

1. ONZE KERNWAARDEN

2. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR DE VERWERKING VAN JE PERSOONSGEGEVENS?

3. GEGEVENS DIE WE VERZAMELEN

4. HOE WIJ JE GEGEVENS GEBRUIKEN

5. HOE LANG BEWAREN WE JE GEGEVENS?

6. MET WIE DELEN WIJ JE GEGEVENS

7. INTERNATIONALE GEGEVENSOVERDRACHT

8. GEGEVENSBEVEILIGING

9. JE PRIVACYRECHTEN

10. PRIVACY VAN KINDEREN EN LEEFTIJDSCATEGORIEËN

11. PRIVACY SOLLICITANTEN

12. CONTACT

13. WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYBELEID

1. ONZE KERNWAARDEN

We worden gedreven door twee kernwaarden bij het leveren van onze producten en diensten:

  • Wij hechten veel waarde aan je privacy. Het betekent dat alle functies op YUBO vanaf het begin privacy-georiënteerd zijn en dat we geen gegevens hoeven te zoeken die we niet nodig hebben. Dit wordt "privacy by design" genoemd.
  • Jouw veiligheid is onze prioriteit. Onze teams zetten zich in om ervoor te zorgen dat je YUBO op een veilige en passende manier kunt gebruiken. Als technologieplatform hebben we verschillende middelen om gedrag en inhoud te bestrijden die schadelijk of aanstootgevend kunnen zijn voor een jong publiek. Je kunt elk gedrag dat volgens jou ongepast is, rechtstreeks in de app melden. Onze moderatiespecialisten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze Communityrichtlijnen worden nageleefd.

Kortom, we ontwerpen onze producten en diensten zorgvuldig om jouw privacy te beschermen en je tegelijkertijd een veilige ervaring te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit je het vertrouwen zal geven om zinvolle contacten te leggen op YUBO.

2. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR DE VERWERKING VAN JE PERSOONSGEGEVENS?

TWELVE APP SAS publiceert YUBO, een sociaal netwerk dat je in staat stelt om vrienden te maken en met hen in contact te komen, in het bijzonder via live video. Het publiceert ook www.yubo.live.

TWELVE APP SAS is de "verwerkingsverantwoordelijke" van je persoonsgegevens zoals beschreven in dit Privacybeleid, tenzij anders vermeld. Wij zijn een Frans bedrijf en ons hoofdkantoor is te 59 rue de Ponthieu, bureau 562, 75008 Parijs, Frankrijk.

 

3. GEGEVENS DIE WE VERZAMELEN

Om YUBO te laten werken, verzamelen we de informatie (3.1) die je ons rechtstreeks verstrekt, evenals (3.2) informatie die we automatisch verzamelen. Sommige informatie is zichtbaar voor andere gebruikers. Kies dus heel zorgvuldig de informatie die je wilt onthullen wanneer je YUBO gebruikt.

3.1. Gegevens die je ons rechtstreeks verstrekt

Registratiegegevens. Om YUBO te kunnen gebruiken, moet je een account aanmaken en ons de volgende persoonsgegevens verstrekken:

  • Je mobiele nummer, dat niet zichtbaar is voor andere gebruikers.
  • Je naam en pseudoniem, beide zichtbaar voor andere gebruikers.
  • Je geboortedatum. Andere gebruikers die je vrienden zijn, kunnen je leeftijd zien, maar niet je geboortedatum.
  • Je geslacht. Je kunt ervoor kiezen om het wel of niet te vermelden. Deze informatie is niet zichtbaar voor andere gebruikers.
  • Je profielfoto. Je gezicht moet duidelijk herkenbaar zijn op de profielfoto. Hierdoor kunnen wij en andere gebruikers je identificeren op YUBO. 
  • We hebben ook een extra foto van je gezicht nodig om je leeftijd te schatten aan de hand van je gelaatstrekken, om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de geboortedatum die je in je profiel hebt aangegeven. Dit stelt ons in staat om valse profielen, fraude en onwettig gedrag te bestrijden.
  • Het wachtwoord waarmee je je kunt aanmelden. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers en je mag je wachtwoord nooit met iemand delen.

Alle voorgaande informatie is nodig om je profiel aan te maken en je aan te melden op YUBO.

Je kunt desgewenst andere delen van je profiel invullen: emoji, bio, e-mail. Deze informatie is facultatief.

Je interactie(s) met ons. Als je een gebruiker of inhoud op YUBO meldt, om hulp vraagt, een claim indient, deelneemt aan een enquête of je privacyrechten uitoefent (zoals vermeld in paragraaf 9 hieronder), verwerken we de informatie in je verzoek/rapport/claim/feedback evenals de gegevens met betrekking tot je YUBO-account. We zullen ook informatie verwerken als een andere gebruiker je meldt. Dit soort informatie wordt niet gedeeld en is niet zichtbaar voor andere gebruikers.

Als je een geverifieerd profiel wilt worden of als we gerede twijfel hebben over je identiteit of leeftijd, zullen we een identiteitsdocument aanvragen (dat we kort na de verificatie van je legitimatiebewijs zullen verwijderen).

Je locatie (GPS-coördinaten). Behoudens je toestemming verzamelen en verwerken wij gegevens met betrekking tot je locatie. Hierdoor kun je, afhankelijk van je instellingen, de stad waar je verblijft in je profiel weergeven en mensen om je heen als vrienden toevoegen. Je woonplaats is standaard niet zichtbaar. Je exacte locatie (GPS-coördinaten) is niet zichtbaar voor andere gebruikers. Bovendien is geolocatie op basis van GPS-gegevens uitgeschakeld voor gebruikers jonger dan 16 jaar en kan het niet worden ingeschakeld. Andere beperkingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van je leeftijd, land en toepasselijke wetgeving. 

Je locatie bij benadering (IP-adres): Als geolocatie op basis van GPS-gegevens niet is geactiveerd of niet beschikbaar is voor jou zoals hierboven uitgelegd, gebruiken we je locatie bij benadering - zoals je stad - afgeleid van je IP-adres om een betere ervaring te bieden. Deze locatiedienst op basis van geschatte locatie is niet beschikbaar voor gebruikers jonger dan 15 jaar.

De content die je deelt op YUBO. Wanneer je functies gebruikt die beschikbaar zijn op YUBO, verwerken en bewaren wij de inhoud die je deelt, evenals de bijbehorende technische gegevens (zoals de datum, apparaatinformatie, IP-adres). Dergelijke inhoud kan de volgende persoonsgegevens bevatten, afhankelijk van je activiteit:

  • Foto 's, video' s en informatie die je in je profiel wilt delen. Dergelijke informatie is zichtbaar voor andere gebruikers.
  • Video 's en reacties in de live video' s. Dergelijke informatie is zichtbaar voor andere gebruikers.
  • Berichten en foto 's uitgewisseld in de chat. Dergelijke informatie is alleen zichtbaar voor de ontvanger van de berichten/foto die je hebt verzonden. Je kunt alleen privéberichten verzenden naar gebruikers die je als "vriend" hebben geaccepteerd. We kunnen je waarschuwingen sturen voordat je mogelijk onveilige inhoud verzendt (zoals je telefoonnummer of thuisadres) of ongepaste inhoud filtert die we zouden detecteren.
  • Technische gegevens die zijn gekoppeld aan je inhoud, zoals je IP-adres of apparaatgegevens, zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers.

Je moet zich er altijd van bewust zijn dat de inhoud die je op YUBO deelt, kan worden bekeken door andere gebruikers met wie je communiceert, die je inhoud kunnen opslaan via hun apparaat (bijvoorbeeld door een screenshot van hun telefoon te maken).

Bij het gebruik van YUBO raden we je af om gevoelige informatie te delen, zoals gegevens over je ras of etnische afkomst, je politieke opvattingen, religieuze overtuigingen of gegevens over je gezondheid, seksleven of seksuele geaardheid. Het is echter je vrijheid van meningsuiting om dat te doen. In dit geval moet je je ervan bewust zijn dat je deze informatie duidelijk openbaar maakt.

Je swipe-voorkeuren. We verwerken je instellingen (zoals geslacht, leeftijd en afstand) in de swipefunctie, zodat we je profielen laten zien volgens je voorkeuren. Deze instellingen zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers. Bovendien kun je ervoor kiezen om niet te worden gezien door andere gebruikers in de swipe-functies.

Toegang tot je camera, foto 's en video' s. Om je foto 's of video' s vanaf je apparaat te verzenden en te uploaden en de livevideofunctie te gebruiken, hebben we je toestemming nodig om toegang te krijgen tot je media en camera.

3.2. Gegevens die we automatisch verzamelen wanneer je onze diensten gebruikt

Informatie over gebruikersaankopen. Met jouw toestemming verzamelen we technische informatie zoals je advertentie-ID 's (dit zijn willekeurig gegenereerde nummers die je kunt resetten in de instellingen van je apparaat) om ons te helpen de prestaties van onze marketingcampagnes en -attributie te meten (meer informatie vindt je in paragraaf 4.3 hieronder).

Informatie over je activiteit op YUBO. Je gebruik van onze diensten leidt tot het verzamelen van de volgende gegevens:

  • de YUBO-id die aan je account is gekoppeld,
  • de datum waarop je je hebt aangemeld,
  • de datum waarop je voor het laatst bent ingelogd,
  • je land van verblijf, op basis van de landcode van je telefoonnummer (niet je geolocatie),
  • je instellingen op YUBO, zoals meldingsvoorkeuren,
  • je interacties met de YUBO-functies en andere gebruikers (zoals het aantal likes of dislikes via de swipe-functie).

Informatie over je aankopen op YUBO. Als je betaalde artikelen koopt die beschikbaar zijn op YUBO, bewaren we je aankoop- en abonnementsgeschiedenis; we verwerken je betalingsgegevens niet. Deze informatie wordt verzameld en verwerkt door je app store (App Store, Google Play Store).

Gegevens betreffende apparaten en hardware: We verzamelen de volgende informatie over het apparaat of de apparaten en de hardware die je gebruikt om toegang te krijgen tot onze diensten:

  • je IP-adres,
  • het merk en model van je apparaat,
  • de advertentie-ID 's, bijvoorbeeld de AAID van Google en de IDFA van Apple, die beide willekeurig gegenereerde nummers zijn die je kunt resetten via je apparaatinstellingen,
  • app bugs en crashes,
  • versie en taal,
  • het besturingssysteem van je apparaat.

Het verzamelen van dit soort gegevens kan het gebruik van cookies of andere tracking-apparaten omvatten. Voor meer informatie, lees ons Cookiebeleid.

4. HOE WIJ JE GEGEVENS GEBRUIKEN

We moeten je persoonsgegevens meestal gebruiken om je de diensten te bieden die worden aangeboden op YUBO en om een veilige, soepele en hoogwaardige ervaring voor je te creëren. Voor meer informatie en voorbeelden kun je hieronder de lijst met doeleinden lezen waarvoor je gegevens kunnen worden gebruikt.

4.1. Om je account en je relatie met YUBO te beheren en om de app-functies beschikbaar te maken

  • Aanmaken en beheren van je gebruikersaccount (inclusief toegang tot YUBO-services en Help). Afhankelijk van je jurisdictie kunnen we ouderlijke toestemming vragen voordat je YUBO kunt gebruiken.
  • Je in staat stellen de functies die beschikbaar zijn op YUBO en die je aanvraagt, te gebruiken, waaronder het bekijken of streamen van live video 's, het gebruik van de swipes om nieuwe vrienden te maken, het toevoegen van leuke inhoud in je profiel of in andere functies, het laten 'verifiëren' van je account, het verzenden van berichten en foto' s naar je vrienden, het kopen van betaalde items en/of abonnementen als je dat wilt.
  • Beheren en bewaren van berichten die worden uitgewisseld tussen gebruikers die vrienden zijn geworden en live video 's.
  • Indien van toepassing, het tonen van aanbiedingen en inhoud die je volgens ons leuk zult vinden, in het bijzonder bij het gebruik van bepaalde betaalde diensten (bijv. het 'Power Pack’ van YUBO);
  • Beheren en reageren op je verzoeken, vragen en klachten gericht aan ons ondersteuningsteam.

We baseren ons op onze Gebruiksvoorwaarden als rechtsgrond voor de verwerking van je persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.1. Vergeet niet dat deze voorwaarden een contract tussen jou en TWELVE APP vormen.

Toestemming kan een aanvullende rechtsgrondslag zijn in situaties waarin we ouderlijke toestemming nodig hebben om je toe te laten tot YUBO.

4.2 Om onze diensten en de gebruikerservaring te verbeteren

  • Meten hoe je onze services gebruikt, welke functies je het leukst vindt, welke je minder leuk vindt, opstellen van gebruiksstatistieken van onze app en de analyse daarvan.
  • Creëren en ontwikkelen van nieuwe functies op YUBO en uitvoeren van tests voordat nieuwe functies gelanceerd worden.
  • Begrijpen van de technische problemen die je kunt tegenkomen, om ze op te lossen.
  • Beheren van onze interne communicatie- en marketingactiviteiten, zoals de animatie van de YUBO-community of interne statistische onderzoeken.
  • Evalueren van de kwaliteit van onze antwoorden wanneer je contact opneemt met ons ondersteuningsteam.
  • Verbeteren van de gebruikerservaring, het ontwerp van de functies van YUBO, de technische werking van de app en de manier waarop gebruikers via de app kunnen communiceren.

We baseren ons op de gerechtvaardigde belangen van TWELVE APPS als rechtsgrond voor de verwerking van je persoonsgegevens onder dit paragraaf 4.2. zodat we je verwachtingen begrijpen en je ervaring op YUBO leuk en soepel maken.

4.3. Om diensten op maat te leveren en toegang te krijgen tot bepaalde informatie vanaf je apparaat

  • Personalisatie van diensten op basis van je GPS-gegevens, om je live video 's in de buurt te laten zien of suggesties van vrienden in de buurt. De afstand mag niet minder zijn dan 30 km. 
  • Toegang tot het fotoalbum, de camera en de micro van je apparaat om afbeeldingen, video 's en geluid te delen op YUBO.
  • Om de kwaliteit van onze augmented reality te verbeteren wordt informatie uit de TrueDepth camera in real time gebruikt. We slaan deze informatie niet op onze servers op en delen deze ook niet met derden
  • Helpen ons de prestaties van onze marketingcampagnes en attributie te meten. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld bepalen van welke site of app je YUBO hebt gedownload. Bekijk ons Cookiebeleid voor meer informatie over ons gebruik van cookies en trackingapparaten.
  • Je pushmeldingen sturen met informatie over onze producten, veiligheidsupdates en interacties met andere gebruikers.
  • Om je desgewenst deel te laten nemen aan het Beloonde Advertenties-programma, waarmee je de mogelijkheid krijgt Yubucks te verdienen door advertenties te bekijken. Afhankelijk van je leeftijd en land kom je mogelijk niet in aanmerking voor dit programma.

We baseren ons op je toestemming als rechtsgrond voor de verwerking van je persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.3. Je kunt je toestemming op elk gewenst moment intrekken. Je toestemming wordt meestal verzameld en beheerd via de instellingen van YUBO en/of van je apparaat.

4.4. Om de online veiligheid op YUBO te handhaven en te verbeteren

  • Handhaving van beleid en procedures om inhoud en profielen te modereren die in strijd zijn met onze Communityrichtlijnen. Dit omvat de volgende acties: waarschuwing verzonden in de app, verwijderen of filteren van ongepaste inhoud, tijdelijke uitschakeling van functionaliteit in de app (zoals de chat), bewaren van gegevens met betrekking tot overtredingen om herhaling te voorkomen en de risico 's voor andere gebruikers te beperken, identiteitsverificatieverzoek om te hervatten met YUBO, tijdelijk accountverbod, permanent accountverbod. Acties die een wezenlijke invloed kunnen hebben op je gebruik van YUBO (zoals een permanent verbod) worden beslist door moderators, in overeenstemming met ons interne beleid. Sommige inhoud kan automatisch worden gefilterd om te voorkomen dat gebruikers eraan worden blootgesteld.
  • Ontwikkeling en implementatie van geautomatiseerde technologieën om schendingen van onze Communityrichtlijnen en/of duidelijk illegale inhoud op te sporen. Met behulp van kunstmatige intelligentie proberen deze technologieën schendingen van onze regels te herkennen in de tekstuele inhoud, afbeeldingen en audio van live video 's. We streven ernaar om schendingen zoals geweld, drugsgebruik, spam en seksueel expliciete, hatelijke of discriminerende inhoud zo snel mogelijk op te sporen, zelfs voordat ze worden gemeld. Deze tools ondersteunen onze moderatie-inspanningen en stellen ons in staat om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer dergelijke schendingen plaatsvinden.
  • Ontwikkeling en implementatie van procedures en technologieën ter bestrijding van fraude, valse profielen, onveilig en/of schadelijk gedrag voor jongeren (bijvoorbeeld grooming), en zorgen voor de identificatie van onze gebruikers. Hiertoe:
    - Detecteren we automatisch of je gezicht op je profielfoto wordt weergegeven.
    - Vragen we je je identiteit te verifiëren voordat we toegang krijgen tot je YUBO-account als we redelijke twijfels over je hebben op basis van je activiteit en je profielgegevens.
    - Vragen we ook om een schatting van je leeftijd op basis van een foto van je gezicht om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de informatie die je in je profiel hebt ingevoerd. Onze gezichtsleeftijdsschatting is een leeftijdscontroletechnologie van onze partner Yoti die de leeftijd van een persoon kan schatten door zijn/haar gelaatstrekken algoritmisch te beoordelen.
  • Profilering voor veiligheidsdoeleinden. We markeren tijdelijk gebruikers die volgens ons onveilig gedrag vertonen voor onze gebruikersgemeenschap, om te voorkomen dat anderen worden blootgesteld aan herhaald en aanstootgevend gedrag en/of inhoud. Door deze accounts te markeren, hebben onze moderators snel toegang tot deze accounts om indien nodig moderatiemaatregelen te nemen. De vlag die we toepassen vervalt kort daarna als er geen verdere schendingen plaatsvinden. Acties die een wezenlijke invloed kunnen hebben op je gebruik van YUBO (zoals een permanent verbod) worden beslist door moderators, in overeenstemming met ons interne beleid.
  • Evaluatie van de prestaties van onze veiligheidsprocedures, -beleidsregels en -technologieën die in deze paragraaf 4.4 worden genoemd, om ze te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen waarvan we denken dat ze effectiever zouden kunnen zijn om je welzijn en veiligheid op YUBO te verbeteren. Dit omvat bijvoorbeeld de kwaliteitsbeoordeling van het werk van onze moderators en ondersteuningsspecialisten en de opleiding in onze geautomatiseerde technologieën om hun nauwkeurigheid in de tijd te verbeteren met behulp van kunstmatige intelligentie.

We baseren ons op de gerechtvaardigde belangen van TWELVE APPS als rechtsgrondslag voor de verwerking van je persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.4. zodat YUBO een veilige en respectvolle plaats van meningsuiting blijft en het vertrouwen van onze gebruikers beschermt.

We baseren ons ook op onze Gebruiksvoorwaarden om deze af te dwingen in het geval van een schending van onze Gebruiksvoorwaarden en/of onze Communityrichtlijnen.

Als je inwoner van de VS bent: Automatische detectie en scan van je gezicht op je foto 's wordt beschouwd als biometrische informatie in sommige staten van de Verenigde Staten van Amerika. We hebben daarom je toestemming nodig om deze informatie te verwerken. We ontvangen alleen het resultaat van de leeftijdsschatting die is uitgevoerd door onze partner Yoti die de foto niet bewaart.

4.5. Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen en om waar nodig samen te werken met de bevoegde autoriteiten.

  • Implementatie van een rapportagefunctie die beschikbaar is voor gebruikers en die is opgenomen in alle functies van de app, d.w.z. live video 's, chat en swipes. Hiermee kun je gebruikers of inhoud melden die volgens jou in strijd is met onze Communityrichtlijnen. Je meldingen worden vervolgens beoordeeld door onze moderators die waar nodig actie ondernemen tegen de gerapporteerde inhoud of gebruiker.
  • Helpen bij de wetshandhaving en verwijderen van duidelijk onwettige inhoud. We zijn verplicht bij te dragen aan de bestrijding van strafbare feiten online, om de toegang tot illegale inhoud onmiddellijk te verwijderen of uit te schakelen zodra we hiervan op de hoogte zijn, om de bevoegde autoriteiten op de hoogte te stellen van bepaalde soorten inbreuken, en om gegevens te bewaren voor onderzoeken op verzoek.
  • Voldoen aan toepasselijke wettelijke of reglementaire vereisten. Dit omvat met name de verwerking van je verzoeken om je privacyrechten uit te oefenen in overeenstemming met paragraaf 9.

Wij baseren ons op de relevante wettelijke verplichting waaraan wij zijn onderworpen als wettelijke basis voor de verwerking van je persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.5.

Houd er ook rekening mee dat we, indien nodig, persoonsgegevens zullen gebruiken om onze wettelijke rechten uit te oefenen of te verdedigen voor de rechtbank, op grond van  ons/onze legitieme belang(n)

4.6. Om levensbedreigende noodsituaties te beheren voor iedereen die onze diensten gebruikt.

  • Rapporteren aan de bevoegde autoriteiten. We zullen situaties of inhoud die een levensbedreiging vormt (zoals zelfbeschadiging of geweld) melden bij de bevoegde autoriteiten. Onze moderators zijn opgeleid om situaties te identificeren die dringend rapportage aan autoriteiten vereisen, afhankelijk van de context; zij creëren interne rapporten die moeten worden onderzocht voordat ze aan de bevoegde autoriteiten worden doorgestuurd.
  • Gebruikersassistentie. Onze specialisten voorzien gebruikers in nood van relevante informatie en documentatie. Afhankelijk van de situatie baseren wij ons op een wettelijke verplichting waaraan wij zijn onderworpen en/of op de bescherming van de vitale belangen van een natuurlijke persoon als rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.6.

Wij baseren ons op op de bescherming van de vitale belangen van een natuurlijke persoon als rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens onder deze paragraaf 4.6.

5. HOE LANG BEWAREN WE JE GEGEVENS?

5.1. Geldigheidstermijn account

We bewaren je persoonsgegevens zolang we deze nodig hebben om je in staat te stellen onze diensten te gebruiken.

Je kunt je account te allen tijde verwijderen in de YUBO-instellingen door te klikken op ‘Mijn account verwijderen’. Wanneer je je account verwijdert, kun je onze diensten niet meer gebruiken en is je profiel niet langer toegankelijk of zichtbaar voor andere gebruikers.

Houd er rekening mee dat we je account verwijderen als je twee jaar inactief bent op YUBO, wat betekent dat je gedurende een aaneengesloten periode van twee jaar niet hebt ingelogd op de app.

5.2. Specifieke bewaartermijnen voor gegevens

Niet alle gegevens die we verwerken hebben dezelfde bewaartermijn, in het bijzonder met betrekking tot de volgende soorten gegevens:

  • Foto 's die je in de chat hebt verzonden, inclusief foto' s die je in de chat hebt verwijderd, worden 12 maanden bewaard.
  • Video 's en afbeeldingen van live video' s worden snel verwijderd (binnen enkele minuten tot uren). Alleen screenshots van de live video 's mogen langer worden bewaard als de live video' s worden gemeld of als schendingen van onze Communityrichtlijnen worden gedetecteerd.
  • We bewaren inhoud die in strijd is met onze Communityrichtlijnen gedurende een bepaalde termijn, zelfs als die inhoud van het YUBO-platform is verwijderd. De bewaartermijn kan variëren afhankelijk van het type inhoud en het type overtreding.
  • Je interacties met ons supportteam kunnen tot 5 jaar na het sluiten van het ticket worden bewaard. Het helpt ons om onze acties met betrekking tot ondersteuning op te volgen en ons te verdedigen in het geval van een claim of juridische actie.
  • Je geolocatie (d.w.z. De GPS-gegevens van je apparaat), indien ingeschakeld, wordt bewaard tot je volgende toegang tot YUBO; vervolgens wordt deze vervangen door je huidige geolocatie. Als je geen toegang meer hebt tot YUBO, worden je geolocatiegegevens gedurende 12 maanden bewaard.
  • Een legitimatiebewijs om een account te verifiëren wordt een paar dagen na verificatie verwijderd.

Niettegenstaande de bepalingen van de paragrafen 5.1 en 5.2 hierboven, zullen we sommige persoonsgegevens voor een extra periode bewaren als we wettelijk verplicht zijn om dit te doen. Het kan ook nodig zijn om persoonlijke informatie te bewaren voor de tijd die nodig is om een geschil op te lossen of om onze wettelijke rechten uit te oefenen of te verdedigen.

6. MET WIE DELEN WIJ JE GEGEVENS

6.1. Gegevens die we delen

Wij verkopen geen persoonsgegevens, maar we kunnen persoonlijke gegevens delen zoals hieronder beschreven:

  • TWELVE APP 's personeel. Onze geautoriseerde werknemers hebben toegang tot je persoonsgegevens en verwerken deze voor zover nodig om de doeleinden uit te voeren die worden vermeld in paragraaf 4 hierboven. Zij zijn onderworpen aan geheimhoudingsverplichtingen en toegangsbeperkingen overeenkomstig hun taken.
  • Serviceproviders. We delen je persoonsgegevens met serviceproviders om ons te helpen onze diensten te exploiteren en te verbeteren. We maken bijvoorbeeld gebruik van serviceproviders om onze diensten te hosten die de verwerking van je persoonsgegevens omvatten; om de prestaties van de diensten te controleren; om inhoud op YUBO te modereren; om schendingen van onze Communityrichtlijnen op te sporen; om supporttickets op te slaan en/of hulp te bieden aan gebruikers; om aanvullende functies in onze diensten aan te bieden. We selecteren alleen serviceproviders die sterke gegevensbeschermingsgaranties bieden en akkoord gaan met beveiligings- en vertrouwelijkheidsverplichtingen.
  • Verandering van eigenaar. Als we betrokken zijn bij een faillissement, fusie, overname, reorganisatie, afstoting, herstructurering, verkoop van activa of andere wijziging van zeggenschapstransactie, moeten we je persoonsgegevens mogelijk overdragen aan een andere entiteit als onderdeel van die transactie. Dit Privacybeleid blijft van toepassing op persoonsgegevens die aan de nieuwe entiteit worden doorgegeven.
  • Gelieerde ondernemingen. We kunnen persoonsgegevens bekendmaken aan TWELVE APP gelieerde bedrijven om te helpen bij het uitvoeren van de diensten of voor enig ander doel vermeld in paragraaf 4 hierboven.
  • Handhaving van wettelijke rechten. Aangezien we dit nodig achten om onze wettelijke rechten te verdedigen of om een overeenkomst af te dwingen, zoals onze Gebruiksvoorwaarden, om onze verdediging voor te bereiden en om deel te nemen aan een rechtszaak of rechtszaak, kunnen we gegevens delen met bevoegde rechtbanken, overheidsfunctionarissen of -organen, juridische adviseurs en/of deskundigen.
  • Wettelijke verplichtingen en openbare veiligheid. Voor zover nodig om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, kunnen we persoonsgegevens doorgeven aan wetshandhavings-, gerechtelijke of administratieve autoriteiten; in reactie op wettige orders of verzoeken, dagvaarding of huiszoekingsbevel; om de veiligheid van een persoon te beschermen; om de veiligheid en integriteit van de diensten te behouden of om de rechten en vrijheden of eigendommen van ons of van andere gebruikers te beschermen.
  • Advertentiepartners. Als je wilt deelnemen aan ons Beloonde Advertenties-programma, kunnen we sommige persoonlijke gegevens delen met advertentiepartners om de advertenties die worden weergegeven beter te selecteren en om de advertentieprestaties te meten.

6.2. Gegevens die jij deelt

Wanneer je onze diensten gebruikt, bijvoorbeeld door te chatten met een andere gebruiker of jezelf te laten zien in een live video, deel je persoonsgegevens met andere gebruikers. Alle informatie, tekst, afbeeldingen of video 's die je op YUBO deelt, maken deel uit van je persoonsgegevens. Je moet daarom zeer voorzichtig zijn met de informatie en inhoud die je online wilt delen.

Houd er rekening mee dat we je niet kunnen verhinderen om gegevens te delen bij het gebruik van onze services, noch kunnen we bepalen wat gebruikers die deze ontvangen ermee kunnen doen. We sturen je een waarschuwing voordat je persoonsgegevens deelt, zodat je de gevolgen van je acties begrijpt.

7. INTERNATIONALE GEGEVENSOVERDRACHT

TWELVE APP is een Frans bedrijf met filialen, aannemers en dienstverleners in verschillende landen over de hele wereld. Om die reden moet TWELVE APPS je persoonsgegevens overdragen (via communicatie, toegang, opslag...) naar andere rechtsgebieden dan die waartoe je behoort, inclusief in landen met verschillende privacywetten en die mogelijk niet worden erkend als "adequaat" door de Europese Commissie, met name de Verenigde Staten van Amerika.

Daarom implementeren we passende waarborgen (zoals de standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie waar EU-wetgeving inzake gegevensbescherming van toepassing is) om ervoor te zorgen dat alle grensoverschrijdende overdrachten voldoen aan de toepasselijke regels. Voor een kopie van deze standaardcontractbepalingen kun je contact opnemen met ons privacyteam op het volgende adres: privacy@yubo.live.

 

8. GEGEVENSBEVEILIGING

TWELVE APPS heeft stappen ondernomen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van je persoonsgegevens te beschermen. We doen ons uiterste best om beveiligingsmaatregelen te handhaven die zijn afgestemd op het risiconiveau van de gegevensverwerking.

We werken voortdurend aan het verbeteren van onze beveiligingspraktijken om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig worden bewaard.

Hoewel we alles in het werk stellen om de integriteit en beveiliging van ons netwerk en onze systemen te waarborgen, kunnen we niet garanderen dat onze beveiligingsmaatregelen onder alle omstandigheden effectief zullen zijn. Daarom is het ook je verantwoordelijkheid om je gegevens, zoals je wachtwoord, vertrouwelijk te houden en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen in geval van een schending van de vertrouwelijkheid van je accountgegevens.

 

9. JE PRIVACYRECHTEN

TWELVE APP streeft ernaar je de mogelijkheid te bieden de verschillende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens uit te oefenen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

De voorwaarden voor de uitoefening van deze rechten kunnen verschillen naargelang de toepasselijke wet- en regelgeving. Deze rechten kunnen worden beperkt zoals bepaald door de toepasselijke wet- en regelgeving, de rechten en vrijheden van andere mensen, onze vertrouwelijkheidsverplichtingen, handelsgeheimen en/of de bescherming van intellectuele-eigendomsrechten. In voorkomend geval wordt je op de hoogte gebracht van de redenen waarom TWELVE APPS je verzoek niet of slechts gedeeltelijk kan uitvoeren.

Je hebt de volgende privacyrechten:

  • Je hebt het recht op toegang tot je persoonsgegevens en het recht op dataportabiliteit, in welk geval je een kopie van dergelijke gegevens kunt ontvangen in een gebruikelijk formaat. De eenvoudigste manier om de gevraagde informatie te verkrijgen is door je recht van toegang rechtstreeks uit te oefenen in de YUBO-accountinstellingen > Veiligheid en privacy > Personalisatie en gegevens > Mijn gegevens ophalen.
  • Je hebt het recht om rectificatie van je persoonsgegevens te verkrijgen als deze onjuist, onvolledig of verouderd zijn. Je kunt de meeste gegevens rechtstreeks in je YUBO-account bijwerken.
  • Je hebt het recht op wissing (of "recht op vergetelheid") van je persoonsgegevens. Je kunt ook verzoeken om verwijdering van je account in de YUBO-instellingen > Mijn account verwijderen.
  • Je hebt het recht om je toestemming in te trekken als we ons baseren op je toestemming om je gegevens te verwerken. In de meeste gevallen kun je je toestemming intrekken via je apparaatinstellingen. Op deze manier kun je je machtigingen beheren met betrekking tot meldingen, geolocatie, toegang tot de camera, je foto 's en je contacten.
  • Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens als je een reden hebt vanwege je specifieke situatie.
  • Je hebt in sommige gevallen recht op beperking van de gegevensverwerking, bijvoorbeeld als je de juistheid van je gegevens betwist, als de verwerking onwettig is of als we je persoonsgegevens niet langer nodig hebben, maar je ze nodig hebt voor de instelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen.
  • Je hebt het recht om instructies te geven met betrekking tot het bewaren, verwijderen en openbaar maken van je persoonsgegevens na je overlijden.

Houd er rekening mee dat het uitoefenen van een van deze rechten (bijvoorbeeld door de verwerking van alle of een deel van je persoonsgegevens te weigeren) je ervaring op YUBO nadelig kan beïnvloeden.

Als je je rechten niet rechtstreeks in de app kunt of wilt uitoefenen, kun je contact opnemen met ons privacyteam via privacy@yubo.live of door hier een verzoek in te dienen. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij een bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit met betrekking tot de verwerking van je persoonsgegevens. Hoewel we je aanraden om vooraf contact op te nemen met TWELVE APPS om het probleem op te lossen, kun je rechtstreeks contact opnemen met de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit. Je kunt hier meer informatie over je gegevensbeschermingsautoriteit vinden als je in de Europese Unie woont, of hier in het Verenigd Koninkrijk.

Bepalingen van toepassing op ingezetenen van de Verenigde Staten van Amerika :

De volgende bepalingen kunnen verschillend worden toegepast of geïnterpreteerd, afhankelijk van de privacywetgeving van je staat.

Verwijdering van content voor gebruikers onder de 18. Als je een inwoner van de VS bent en jonger bent dan 18 jaar, kun je de verwijdering van de inhoud die je hebt geplaatst aanvragen door een e-mail te sturen naar privacy@yubo.live of door de app-instellingen > Contact > Mijn gegevens te gebruiken. Alle verzoeken vermelden "US Removal Request" in de onderwerpregel van de e-mail en geven een beschrijving van de inhoud die redelijkerwijs voldoende is om ons in staat te stellen de inhoud te vinden. We accepteren geen verzoeken tot verwijdering via andere middelen. We kunnen mogelijk niet reageren als je onvoldoende informatie verstrekt over de inhoud die je wilt verwijderen, en we kunnen de inhoud mogelijk niet verwijderen als deze in overeenstemming is met de toepasselijke wetgeving (bijvoorbeeld als de inhoud is geplaatst of gedeeld door een derde partij). Verwijdering van geplaatste inhoud garandeert geen volledige of volledige verwijdering van de inhoud (bijv. de inhoud is onzichtbaar voor andere gebruikers, maar blijft op onze servers in een of andere vorm in overeenstemming met ons beleid).

Niet traceren. We reageren niet op Do Not Track-signalen die je browser naar ons stuurt.

Je Amerikaanse privacyrechten. Als je een inwoner van de VS bent, kun je gebruik maken van de volgende rechten:

  • Het recht op kennisname: Als je een inwoner van de VS bent, kun je ons tot twee keer per jaar verzoeken om de categorieën en/of specifieke persoonsgegevens die we verzamelen, gebruiken en openbaar maken, aan je bekend te maken. We zullen binnen 45 dagen op je verzoek reageren, tenzij we extra tijd nodig hebben. In dat geval laten we het je weten.
  • Recht op verwijdering: Onder voorbehoud van bepaalde uitzonderingen, kun je ons verzoeken om persoonsgegevens die we van je hebben verzameld, te verwijderen. Er zijn enkele redenen waarom we niet volledig aan je verzoek kunnen voldoen, bijvoorbeeld als we een volledige transactie voor je nodig hebben, om frauduleuze en illegale activiteiten op te sporen en te beschermen, om onze rechten uit te oefenen of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
  • Recht op Opt Out: Je kunt ons vragen te stoppen met het delen van je persoonlijke gegevens door je af te melden voor het programma, als je je eerder hebt aangemeld voor ons Beloonde Advertenties-programma. Je kunt een van de volgende methoden gebruiken om je af te melden: (1) ga naar Instellingen > Personalisatie en gegevens > Privacyvoorkeuren > Delen van advertentiegegevens > Schakel de slider uit of (2) stuur een e-mail met de onderwerpregel "Opt Out Request" naar privacy@yubo.live, en vermeld je gebruikersnaam in de hoofdtekst van de e-mail.

Om je rechten uit te oefenen, kun je contact met ons opnemen via de hierboven vermelde e-mail ('privacy@yubo.live') of de privacyinstellingen rechtstreeks in de app gebruiken. Wanneer je schriftelijke verzoeken indient, moet je de verklaring "Je Amerikaanse privacyrechten" in de onderwerpregel zetten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor kennisgevingen die niet zijn gelabeld of correct zijn verzonden of geen volledige informatie bevatten. We kunnen stappen ondernemen om je identiteit te verifiëren voordat we reageren op je verzoeken om je persoonsgegevens te kennen of te verwijderen door vragen te stellen over je interacties met ons.

Je hebt het recht om een geautoriseerde agent te gebruiken om je verzoeken in te dienen. Vraag je agent een e-mail te sturen naar privacy@yubo.live met de bovengenoemde vereiste onderwerpregel. Geautoriseerde agenten moeten het bewijs leveren van de ondertekende toestemming van de consument om een verzoek in te dienen. We kunnen je vragen je identiteit rechtstreeks bij ons te verifiëren voordat we aan het verzoek van je gemachtigde voldoen.

Als je een van de bovenstaande rechten uitoefent, zullen we je niet discrimineren, inclusief door de toegang tot onze diensten te weigeren of te beperken.

Amerikaanse openbaarmakingen

Naast de openbaarmakingen elders in dit Privacybeleid, bieden we inwoners van de VS de volgende openbaarmakingen in overeenstemming met de toepasselijke Amerikaanse staatswetten:

  • Categorieën van verzamelde persoonsgegevens: In de afgelopen 12 maanden hebben we de volgende categorieën persoonsgegevens verzameld voor de zakelijke en commerciële doeleinden die hierboven in dit Privacybeleid worden beschreven:
    Biologische informatie/identificatoren, kenmerken van beschermde classificaties onder Californische of federale wetgeving (d.w.z. geslacht, leeftijd), informatie over internet of andere elektronische netwerkactiviteit, geolocatie-informatie, visuele informatie en conclusies die uit het bovenstaande zijn getrokken. Meer informatie over de informatie die we verzamelen is te vinden onder "Gegevens die we verzamelen", hierboven. De bronnen van de informatie zijn de consumenten en analytics providers.
  • Categorieën van verkochte Persoonsgegevens: in de afgelopen 12 maanden hebben we geen persoonlijke gegevens verkocht.
  • Categorieën van Persoonsgegevens die worden verstrekt voor een zakelijk doel: in de afgelopen 12 maanden hebben we de volgende categorieën van persoonsgegevens voor zakelijke doeleinden vrijgegeven (zoals bij onze serviceproviders die je persoonsgegevens niet mogen gebruiken buiten het bereik van hun diensten voor ons):
    Biologische informatie/identificatoren, kenmerken van beschermde classificaties onder Californische of federale wetgeving (d.w.z. geslacht, leeftijd), informatie over internet of andere elektronische netwerkactiviteit, geolocatie-informatie, visuele informatie en conclusies die uit het bovenstaande zijn getrokken. Meer informatie is te vinden onder "Met wie delen wij je gegevens" hierboven.
  • Categorieën van persoonsgegevens die worden gedeeld voor reclamedoeleinden: Wij delen informatie zoals identificatiegegevens, apparaatinformatie, locatiegegevens, leeftijd en/of geslacht met advertentiepartners voor gebruikers die hebben gekozen voor ons Beloonde Advertenties-programma.

10. PRIVACY VAN KINDEREN EN LEEFTIJDSCATEGORIEËN

Het beschermen van de privacy van kinderen is belangrijk voor ons. We sturen YUBO niet naar, noch verzamelen we bewust persoonsgegevens van kinderen jonger dan dertien jaar.

We staan niet toe dat je een account aanmaakt en YUBO gebruikt als je jonger bent dan 13 jaar, en we kunnen de naleving van deze beperking controleren door een foto van je gezicht te scannen om er zeker van te zijn dat je ouder bent dan 13 jaar. We kunnen je ook vragen om je identiteit te verifiëren als er gerede twijfel is.

Als we erachter komen dat een kind jonger dan dertien jaar ons persoonsgegevens heeft verstrekt, zullen we redelijke inspanningen leveren om de persoonsgegevens van de persoon uit onze gegevens te verwijderen. We verkopen of delen niet bewust informatie over gebruikers jonger dan 16 jaar.

Afhankelijk van de toepasselijke wetgeving in het land waar je woont, hebben we mogelijk ouderlijke toestemming nodig voordat je YUBO kunt gebruiken.

Daarnaast zijn er binnen elk van de kenmerken van YUBO regels voor leeftijdscategorieën vastgesteld. Dit betekent dat je niet kunt communiceren met gebruikers van alle leeftijden op YUBO, maar alleen met gebruikers in je leeftijdsgroep.

 

11. PRIVACY SOLLICITANTEN

Als werkgever verwerkt TWELVE APP de persoonsgegevens van kandidaten die solliciteren op een baan in ons bedrijf, hetzij op de website www.yubo.live, per post of e-mail, of via een vacatureplatform waar we vacatures publiceren.

Dit omvat meestal de verwerking van gegevens met betrekking tot de professionele achtergrond van de kandidaat, opleiding, referenties, kwalificaties, beloning en de analyse van documenten zoals een CV en sollicitatiebrief die door de kandidaat worden verstrekt.

Deze informatie wordt verwerkt met het oog op talentwerving, het beoordelen van sollicitaties, het organiseren van gesprekken en tests, het communiceren met de kandidaat over zijn of haar sollicitatie en het beheren van het wervingsproces. De gegevens worden bewaard tot 2 jaar na het laatste contact met de kandidaat, of eerder indien deze daarom verzoekt. Deze bewaartermijn stelt de kandidaat in staat om op de hoogte te blijven van mogelijkheden die hem of haar zouden kunnen interesseren.

We baseren ons op de gerechtvaardigde belangen van TWELVE APPS als rechtsgrond voor de verwerking van je persoonsgegevens onder deze paragraf 11.

 

12. CONTACT

Als je vragen hebt over de toepassing, interpretatie of handhaving van dit Privacybeleid of verzoeken met betrekking tot je persoonsgegevens, kun je contact met ons opnemen:

  • Door het invullen van het online contactformulier op de YUBO-website (port.yubo.live) of rechtstreeks via de applicatie
  • Door een e-mail te sturen naar privacy@yubo.live; of
  • Door te schrijven naar het volgende postadres: TWELVE-APP – Privacy, 59 rue de Ponthieu, bureau 562, 75008 Parijs, Frankrijk.

 

13. WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYBELEID

We zullen dit Privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken om rekening te houden met technische, economische, regelgevende of juridische ontwikkelingen, of als we onze praktijken met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens wijzigen, in het bijzonder om te voldoen aan eventuele wijzigingen in de toepasselijke wet- en regelgeving, of als we onze praktijken met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens wijzigen.

Wij zullen je voorafgaand op passende wijze op de hoogte stellen van belangrijke wijzigingen in dit Privacybeleid. Meestal gebeurt dit via een melding in de app. Na voorafgaande kennisgeving betekent je voortgezet gebruik van een website of app die wordt beheerd door TWELVE APPS of onder het YUBO-merk, en/of wanneer je producten of diensten gebruikt die worden geleverd door TWELVE APPS, dat je deze wijzigingen accepteert.

Yubo logo

Over

  • Over ons
  • Nieuws
  • Vacatures
  • Contacteer ons

Ondersteuning

InstagramTwitterYoutubeTikTokLinkedIn
  • Servicevoorwaarden
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid
  • Juridische kennisgeving
Made with love in Paris