Yubo logo
apple logoandroid logo

Integritetspolicy

YUBO är en social plattform med live-streaming som enar miljontals unga människor från hela världen. Vårt mål är att skapa en trygg och pålitlig plats där användare får positiva och respektfyllda upplevelser. Att skydda våra användare och deras integritet är mycket viktigt för oss.

Därför använder vi endast dina personuppgifter för att förbättra din upplevelse på plattformen eller för att skicka information om YUBO. Det innebär att vi endast använder dina personuppgifter på sätt som relaterar till din användning av plattformen samt för att skicka information som rör YUBO. Vi kommer aldrig att sälja eller ge bort dina personuppgifter till någon annan, särskilt inte till annonsörer.

I vår integritetspolicy kan du läsa all relevant information om hur vi behandlar personuppgifter. Vänligen läs noggrant igenom policyn och kom ihåg att den gäller varje gång du använder YUBO.

Vi har gjort policyn så tydlig och tillgänglig som möjligt, men om du har frågor om policyn eller om hur dina personuppgifter används, vänligen kontakta vårt team på privacy@yubo.live.

 

När du använder YUBO-appen (”YUBO”) eller några andra webbsidor, applikationer eller tjänster som tillhör TWELVE-APP SAS (”TWELVE-APP SAS”, ”TWELVE-APP”, ”vi” eller ”oss”), eller TWELVE-APP SAS-innehåll (tjänsterna och YUBO-appen utgör ”tjänsterna”), samlar vi in information om dig (”personuppgifter”). Personuppgifter är uppgifter som kan identifiera dig direkt, såsom ditt efternamn eller förnamn, eller bilder av dig, samt uppgifter som kan identifiera dig indirekt, såsom ditt lösenord, telefonnummer eller data som rör webbsurf eller sessioner.

  1. VEM ANSVARAR FÖR ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER?
  2. VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN?
  3. VILKA ÄR DE RÄTTSLIGA GRUNDERNA FÖR VÅR DATAINSAMLING?
  4. HUR ANVÄNDER VI PERSONUPPGIFTERNA VI SAMLAR IN?
  5. HUR LÄNGE BEHÅLLER VI DINA PERSONUPPGIFTER?
  6. VEM HAR ÅTKOMST TILL PERSONUPPGIFTERNA VI SAMLAR IN?
  7. KOMMER DINA PERSONUPPGIFTER ATT FÖRAS ÖVER UTANFÖR DITT LAND?
  8. HUR SKYDDAS DINA PERSONUPPGIFTER?
  9. DINA RÄTTIGHETER
  10. BARN OCH VÅRA TJÄNSTER
  11. KONTAKT

 

1. VEM ANSVARAR FÖR ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER?

TWELVE-APP SAS ansvarar för att behandla dina personuppgifter. Vi är ett franskt företag med huvudkontor på 59, Rue de Ponthieu, Bureau 562, 75008, Paris, Frankrike.

TWELVE-APP SAS publicerar YUBO-applikationen, som är ett socialt nätverk där du kan hitta vänner och kommunicera med dem, huvudsakligen genom live-videor.

 

2. VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAR VI IN?

För att driva våra tjänster samlar vi in uppgifter (i) som du anger direkt, samt (ii) uppgifter som vi samlar in automatiskt inom territoriet där vi tillhandahåller våra tjänster och där du som användare befinner dig.

(i) Uppgifter som du anger direkt

Uppgifter som anges vid registrering – för att kunna använda YUBO-appen måste du skapa ett konto och ange följande personuppgifter:

  • Ditt mobilnummer (vilket inte delas med andra användare).
  • Ditt namn och användarnamn (vilket visas för andra användare).
  • Ditt födelsedatum (din ålder visas för andra användare, men inte ditt exakta födelsedatum).
  • Ditt kön. Du kan välja huruvida du vill ange ditt kön. Informationen visas inte för andra användare.
  • Din profilbild. Bilden du väljer att använda som din profilbild måste vara en bild av dig. Bilden låter andra användare identifiera dig på YUBO och låter oss se till att användare inte har falska profiler, vilket ökar både säkerheten på applikationen och din säkerhet. 
  • Ett lösenord som låter dig logga in på ditt konto. Självklart visas lösenordet inte för andra användare, och du bör aldrig dela det med andra.

Alla dessa uppgifter måste anges för att kunna skapa en profil och registrera dig i YUBO-appen.

Om du vill kan du även fylla i andra delar av din profil (emojis, biografi, sociala nätverk och e-post). Denna information är valfri.

Uppgifter som samlas in genom interaktioner med YUBO-appen: Om du rapporterar ett problem till oss, eller om du ber om hjälp eller utövar dina rättigheter, behandlar vi uppgifterna du anger. 

Om vi har rimlig anledning att ifrågasätta din ålder kan vi även be dig att verifiera din ålder. Då ber vi dig om följande information:

  • En kopia av din legitimation eller ditt skolkort (som inte delas med andra användare och som omedelbart raderas när vårt team verifierat informationen).
  • En kort video av dig själv där du säger 3 slumpmässiga ord (vilken inte delas med andra användare – vi behåller endast en skärmbild när vårt team har verifierat informationen).

Uppgifter om din plats (geolokalisering): Med medgivande från dig, och i relevanta fall din målsman, samlar vi in och behandlar uppgifter om din plats. Detta låter dig (beroende på dina inställningar) inkludera din stad på din profil och/eller få förslag på nya vänner i din stad. Din stad döljs som standard, såvida du inte ändrar detta i inställningarna. Om du inte längre vill dela din plats med oss kan du helt enkelt avmarkera relevant kryssruta i dina kontoinställningar. Då kan vi inte längre visa din stad eller göra förslag på vänner i närheten.

Uppgifter som rör innehåll: De bilder och/eller videor som du väljer att ladda upp på din profil är synliga för alla användare. Var försiktig med vad du delar med andra, och glöm inte bort att andra användare kan spara innehållet du delar. Vi kan inte på något sätt förhindra detta och ansvarar därför inte för förluster eller skador som uppstår. När du använder applikationen kan du välja att avaktivera möjligheten för andra användare att ta skärmbilder eller göra skärminspelningar (av bilder och videor). Dock är det fortfarande möjligt för andra användare att ta skärmbilder eller göra skärminspelningar (bilder och videor) med hjälp av verktyg på deras enheter. Detta kan vi inte kontrollera och ej heller ansvara för. Denna paragraf gäller även de videor du lägger upp och kommentarer du skriver i YUBO-appens live-videor. 

Meddelandetjänsten är endast tillgänglig för användare som är vänner. Meddelanden som skickas mellan användare är privata och skickas inte vidare till andra användare eller tredje parter under några omständigheter, förutom vid rättsliga undersökningar och/eller för att följa tillämplig lag och reglering.

Uppgifter som rör sökpreferenser: Du kan ändra inställningarna för integritet och identifiering genom att gå till dina kontoinställningar. Du kan även använda inställningarna för att välja att träffa vänner som är tjejer/kvinnor, killar/män eller endera könet. Dessutom kan du välja om du vill att dina kontakter som har YUBO-konton ska kunna hitta dig och skicka vänförfrågningar via applikationen.

Enhetens kontakter: Eftersom YUBO är en applikation för att hitta och hålla kontakten med vänner kan du identifiera kontakter som redan registrerat sig på YUBO-appen och lägga till dem som vänner i applikationen (om du vill). Du kan även välja att skicka ett meddelande till kontakter som inte har YUBO-konton för att bjuda in dem att umgås med dig i appen. För att tillhandahålla dessa tjänster behöver vi åtkomst till dina kontakter. Vi använder endast åtkomst till dina kontakter för att samla in uppgifter för syftet som beskrivs ovan. Vi lägger aldrig till kontakter utan ditt medgivande, och skickar inte kommunikation som du inte godkänt till dem.

Kameror och bilder: För att kunna skicka och ladda upp bilder från din kamera eller dina bilder måste du ge oss åtkomst till dem.

(ii) Uppgifter som vi samlar in automatiskt

Uppgifter som rör dina aktiviteter i tjänsterna: När du använder tjänsterna kan vi samla in och behandla uppgifter såsom datumet då du registrerade dig, datumet då du senast loggade in, dina interaktioner med andra användare (till exempel antal profiler du gillar eller nekar i swipe-funktionen) och dina inlägg.

Uppgifter som rör enheter och hårdvara: Vi samlar in information från enheterna och hårdvaran du använder för att få åtkomst till tjänsterna, såsom din IP-adress, typen av enhet du använder, reklam-identifierare (t.ex. Googles AAID och Apples IDFA som båda är slumpmässigt genererade nummer som kan återställas i enhetens inställningar), buggar i applikationen, version och språk, operativsystem o.s.v.

Ansiktsgeometri: med ditt medgivande kan vi behandla din ansiktsgeometri för följande syften:

Åldersbedömning: vi kan använda dina bilder för att uppskatta din ålder med hjälp av vår partner Yoti Ltd, ett engelskt bolag som arbetar genom sitt dotterbolag Yoti (USA) i Kalifornien för användare i USA. Denna databehandling sker alltid på Yotis brittiska servrar. I vissa amerikanska delstater kan vissa av dessa data anses vara biometriska uppgifter för personer som är bosatta i delstaten. Vi ber alltid om ditt medgivande innan vi behandlar dina data. Vi delar endast dina bilder med Yoti och Yoti meddelar oss endast om resultatet av åldersbedömningen. Du kan neka åldersbedömning i dina inställningar.

Identitetsverifiering: vi kan även använda din ansiktsgeometri för identitetsverifiering baserat på legitimation (t.ex. ID-kort eller pass) och en bild eller video med hjälp av vår partner Yotis teknik. Du måste skapa ett Yoti-konto för att verifiera din identitet. All information du ger Yoti täcks av företagets villkor och integritetspolicy. Vi får endast bevis på din identitet från Yoti.

Ansiktsigenkänning: Med ditt medgivande, eller baserat på våra legitima intressen såsom detta tillåts i lag, kan vi analysera profilbilder för att filtrera ut bilder som inte visar ett ansikte. Vi kan även använda information från Apples TrueDepth-kamera för att förbättra kvaliteten på våra upplevelser med förstärkt verklighet.

 

3. VILKA ÄR DE RÄTTSLIGA GRUNDERNA FÖR VÅR DATAINSAMLING?

När vi samlar in och behandlar dina personuppgifter kan detta ske för följande syften:

För att ge dig åtkomst till YUBO och tjänsterna vi tillhandahåller: detta innebär i själva verket att du utför kontraktet vi har med dig, som motsvarar våra allmänna användarvillkor, vilka innefattar denna integritetspolicy. När du använder tjänsterna använder vi till exempel dina uppgifter för att driva ditt konto, göra din profil tillgänglig, föreslå vänner, skicka dina meddelanden och innehållet du delar, sända dina live-videor samt för att rekommendera andra sätt att använda tjänsterna, TWELVE-APP SAS-dotterbolag eller tredje parter som tillhandahåller tjänster till oss.

För TWELVE-APP SAS legitima intressen: vi kan använda dina uppgifter om vi har en legitim anledning för detta. Vi behandlar till exempel uppgifter för administrativa syften, för att skydda mot olagliga handlingar och bedrägeri (t.ex. falsk ålder) samt för att säkerställa att applikationen är säker.

För att uppfylla rättsliga skyldigheter: vi måste till exempel behålla uppgifter som identifierar nytt innehåll. Vi är även skyldiga att skicka vidare uppgifter till myndigheter vid förfrågan.

Med samtycke från dig eller din målsman: när vi behandlar uppgifter med ditt medgivande som rättslig grund kan du när som helst ta tillbaka ditt medgivande i dina inställningar.

 

4. HUR ANVÄNDER VI PERSONUPPGIFTERNA VI SAMLAR IN?

Vi samlar in, använder och lagrar dina personuppgifter för att behandla dina förfrågningar, hantera vårt förhållande till dig och din användning av YUBO, optimera våra tjänster och verktyg för att skapa och bibehålla en trygg miljö samt för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter enligt vad som förklaras nedan.

För att hantera vårt förhållande till dig och ge dig åtkomst till YUBO

  • För att skapa och hantera ditt användarkonto (inklusive åtkomst till YUBO-tjänster och hjälp); 
  • geolokalisering för att låta dig hitta vänner i närheten;
  • för att hantera och lagra meddelanden som skickas mellan användare som är vänner samt live-videor;
  • om lämpligt, för att visa erbjudanden, innehåll och reklam som vi tror är av intresse för dig, särskilt när du använder vissa betaltjänster (”Power Pack”);
  • för att skicka information via meddelanden om tjänsterna och dina interaktioner med andra användare (notiser) samt för att informera dig om andra sätt att använda tjänsterna på;
  • för att förbättra kvaliteten av vår upplevelse med förstärkt verklighet. För detta används information från TrueDepth-kameran i realtid. Vi lagrar inte denna information på våra servrar och delar den inte heller med tredje parter.

För säkerheten samt för att uppfylla avtalsenliga och rättsliga skyldigheter

  • För att svara på förfrågningar från och uppfylla krav från tillämpliga lagar, administrativa och rättsliga myndigheter, brottsbekämpande myndigheter och juridiska handläggare samt för att följa domstolsbeslut;
  • för att identifiera och förhindra bedrägeri och säkerhetshot för YUBO enligt tillämplig lag;
  • för att analysera rapporter som rör användare som bryter mot våra användarvillkor och/eller våra rättigheter;
  • för att förbättra tjänsternas säkerhet och trygghet;
  • för att använda information som samlas in via cookies eller annan teknik för att förbättra våra tjänster och din användarupplevelse. Du kan läsa vår cookie-policy genom att klicka här;
  • för att genomdriva våra allmänna användarvillkor och denna integritetspolicy samt
  • för att förhindra bedrägeri (som till exempel rör ålder), bekräfta din identitet samt förhindra användning av tjänsterna som bryter mot lagen eller våra villkor. Vi vidtar åtgärder för att identifiera olämpligt innehåll såsom olämpligt språk, emojis med underförstådd betydelse, sexuella bilder (t.ex. bilder av nakna personer eller personer i underkläder), blodigt våld och annat våld, terror, rasism, extremism, droger, självskadebeteende, självmord, hasardspel, inskränkningar av andras rättigheter och annat olagligt eller skadligt innehåll. Att lägga upp denna typ av innehåll är ett brott mot våra användarvillkor. Vi kan därför ta bort innehållet och stänga av eller blockera användare som lägger upp det.

 

5. HUR LÄNGE BEHÅLLER VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Du kan när som helst radera ditt konto genom att klicka på relevant knapp i dina inställningar. När du raderar ditt konto avslutar du omedelbart kommunikationen genom tjänsterna. Din profil kommer inte längre att vara tillgänglig när du raderat ditt konto.

Vi behåller endast dina personuppgifter under den tid som krävs för att uppfylla syftena med att behandla dem, såvida lagen inte tillåter eller kräver av oss att vi behåller uppgifterna under en längre tid. Vanligtvis raderas dina uppgifter så snart du raderar ditt konto, såvida inte:

  • vi måste behålla uppgifterna som bevis på att vi följer tillämplig lag (t.ex. dokumentation av att du godkänner våra användarvillkor, vår integritetspolicy samt liknande godkännande, vilket behålls i fem år);
  • vi måste behålla uppgifterna på grund av olösta ärenden eller dispyter, eller för att värna om våra juridiska rättigheter;
  • uppgifterna måste behållas för våra legitima, kommersiella intressen, till exempel för att förhindra bedrägeri och förbättra användarnas säkerhet och trygghet. Vi kan till exempel behöva behålla uppgifter för att förhindra att avstängda användare skapar nya konton om de stängts av på grund av olagligt eller farligt beteende eller en säkerhetsincident.

Om din ålder kontrolleras raderar vi omedelbart din legitimation eller ditt skolkort efter verifieringen. Vi behåller endast en skärmbild av den korta videon du skickar in för att verifiera dig.

Personuppgifter, i synnerhet biometriska uppgifter, som samlas in för att uppskatta din ålder i samarbete med vår partner Yoti Ltd raderas omedelbart av Yoti Ltd. Vi lagrar endast resultatet av uppskattningen och inga biometriska data. 

6. VEM HAR ÅTKOMST TILL PERSONUPPGIFTERNA VI SAMLAR IN?

TWELVE-APP SAS säljer inte personuppgifter. Vår delning av personuppgifter sker enligt vad som beskrivs nedan.

Endast auktoriserad TWELVE-APP SAS-personal får åtkomst till dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla tjänsterna.

Delning som du styr och kontrollerar: Att dela innehåll och information om dig själv är en viktig del av tjänsterna. När du lägger upp information genom tjänsterna, skickar meddelanden till dina vänner eller kommunicerar via tjänsterna på annat sätt delar vi dina personuppgifter i enlighet med dina kontoinställningar.

Tjänsteleverantörer: Vi kan dela kategorierna av personuppgifter som beskrivs i del 2 av denna integritetspolicy med tjänsteleverantörer så att de kan hjälpa oss att driva och förbättra tjänsterna. Till exempel kan vi använda tjänsteleverantörer för att lagra personuppgifter eller vara värd för tjänsterna; för att undersöka eller analysera användningen och/eller driften av tjänsterna, identifiera och förhindra bedrägeri eller otillåten användning av tjänsterna; samt för att ge användarna hjälp vid förfrågan.

YouTube-integration: Du kan välja att integrera YouTube-videor i dina live-videor. För att använda funktionen måste du tillåta att vi delar information med YouTube, vilket sker i enlighet med YouTubes villkor och policyer. Om du vill läsa mer om hur YouTube behandlar dina personuppgifter rekommenderar vi att du läser YouTubes användarvillkor och Googles integritetspolicy. Vi kan inte kontrollera eller ansvara för personuppgifter eller annan information du delar med YouTube.

Ändrat ägarskap: Om vi går i konkurs, är del av en sammanslagning, ett uppköp, en omorganisation eller försäljning av tillgångar kan vi komma att sälja eller föra över dina personuppgifter som del av transaktionen. Denna integritetspolicy kommer fortsätta att gälla för personuppgifter som förs över till det nya företaget som kontrollerar dem.

Systerbolag och partner: Vi kan även dela dina personuppgifter med våra systerbolag och partners för att hjälpa oss att driva tjänsterna.

Rättsliga skyldigheter och allmän säkerhet: Till sist kan vi, utan att detta påverkar andra motstridande bestämmelser i denna integritetspolicy eller i kontoinställningarna eller kontrollerna vi erbjuder i samband med tjänsterna, komma att tillhandahålla personuppgifter till brottsbekämpande myndigheter samt rättsliga eller administrativa myndigheter för att uppfylla rättsliga skyldigheter; för att svara på rättsliga domar eller förfrågningar; för att skydda personers säkerhet; för att bibehålla tjänsternas säkerhet och integritet; samt för att skydda vår äganderätt eller äganderätt som tillhör andra användare av tjänsterna.

 

7. KOMMER DINA PERSONUPPGIFTER ATT FÖRAS ÖVER UTANFÖR DITT LAND?

För att kunna behandla dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy kan uppgifterna behöva föras över till ett eller flera länder och utanför ditt land.

Vi använder processer som godkänts av gällande reglering, såsom standardmässiga avtalsklausuler som godkänts av EU-kommissionen, för att kontrollera dessa överföringar.

 

8. HUR SKYDDAS DINA PERSONUPPGIFTER?

TWELVE-APP SAS använder tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot förlust, otillåten användning, ändring och radering.

Dock går det inte att garantera ”noll risk” på nätet. Därför kan vi inte garantera att dina personuppgifter är 100% säkra.

 

9. DINA RÄTTIGHETER

Allmänna rättigheter: Du har rätten till åtkomst till dina personuppgifter samt rätten att be oss att rätta, justera, komplettera eller uppdatera uppgifterna. 

Du kan även be oss att radera dina personuppgifter (du kan även radera ditt konto i applikationens inställningar), be om en kopia av uppgifterna, begränsa eller neka behandling av dina uppgifter eller be att behandlingen begränsas enligt gällande reglering. 

Därtill kan du utöva din rättighet till dataportabilitet, vilket innebär att du har rätten att få dina personuppgifter i ett strukturerat standardformat för att kunna skicka dem till en annan behandlare. Såsom anges i del 3 ovan behandlas dina personuppgifter med ditt medgivande. Du kan när som helst ta tillbaka ditt medgivande genom att gå till dina inställningar.

Du har även rättigheten att ge oss anvisningar för hur dina personuppgifter ska användas efter din död. 

För att utöva dina rättigheter måste du tillhandahålla någon form av legitimation. Du kan skicka in en förfrågan eller låta ett behörigt ombud skicka in en förfrågan genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@yubo.live eller ett brev till den adress som anges i stycke 11 i denna integritetspolicy eller under "Hjälp" ("Help") på YUBO-webbsidan.

Vi gör vårt bästa för att uppfylla förfrågningar men vill påminna om att denna rättighet är begränsad och måste utövas i enlighet med gällande lag. Förfrågningar om att utöva dina rättigheter ska vara rimliga. Vid behov förklarar vi anledningen om vi inte kan uppfylla din förfrågan. Om tillämpligt kan vi debitera en avgift för att täcka nödvändiga kostnader som förfrågan medför för att granska eller få kopior av personuppgifter.

Vi kommer inte att diskriminera dig om du utövar några av rättigheterna som beskrivs i detta stycke. Om du motsätter dig och/eller begränsar hela eller delar av användningen av dina personuppgifter kommer detta dock att påverka hur du kan registrera dig och använda tjänsterna. När du har gjort vissa förfrågningar är det alltså möjligt att vi inte kan tillhandahålla tjänsterna, eller delar av tjänsterna, till dig.

Borttagning av innehåll för användare under 18 år: Om du är bosatt i Kalifornien och är under 18 år kan du be att innehållet som du har lagt upp tas bort. Det gör du genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@yubo.live. Alla förfrågningar av denna typ ska innehålla ämnet ”California Removal Request” samt en beskrivning av innehållet. Beskrivningen måste vara tillräcklig för att låta oss hitta innehållet. Vi godkänner inte förfrågningar om borttagning som görs på andra sätt. Det är möjligt att vi inte kan svara på din förfrågan om du inte tillhandahåller tillräcklig information om innehållet som du vill ta bort. Det är även möjligt att vi inte lagligen kan ta bort innehållet (t.ex. om det har lagts upp eller delats av en tredje part).

Spåra ej: ENDAST FÖR PERSONER SOM ÄR BOSATTA I KALIFORNIEN. Vi svarar ej på ”spåra ej”-signaler som skickas från din webbläsare.

Om du har någon annan typ av klagomål, vänligen kontakta den behöriga dataskyddsmyndigheten i ditt land. I Sverige är det Integritetsskyddsmyndigheten, IMY.

 

10. BARN OCH VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster är inte ämnade för barn under 13 år. Om du är mellan 13 och 17 år kan vi kräva att din förälder eller målsman godkänner att du använder tjänsterna. Vi säljer inte medvetet personuppgifter som rör användare under 16 års ålder.

 

11. KONTAKT

Om du har frågor om denna integritetspolicy, eller förfrågningar som rör dina personuppgifter, kontakta oss:

  • genom att fylla i kontaktformuläret på YUBOs webbsida (support.yubo.live) eller genom att kontakta oss direkt i applikationen;
  • genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@yubo.live eller
  • genom att skicka ett brev till följande adress: TWELVE-APP SAS – Privacy, 59, Rue de Ponthieu, 75008 Paris, Frankrike.

Uppdateringar av vår integritetspolicy

Det kan bli nödvändigt att uppdatera denna integritetspolicy, särskilt för att följa aktuell reglering, eller vid ändringar i hur vi använder dina personuppgifter. Vänligen kontrollera regelbundet integritetspolicyn för att läsa aktuella ändringar.

Innan vi ändrar integritetspolicyn skickar vi ett meddelande via YUBO-appen eller via e-post (om du har angett din e-postadress) med information om ändringar som vi enligt eget omdöme anser vara viktiga. Genom att fortsätta att använda tjänsterna efter ändringar i integritetspolicyn ger du ditt godkännande av ändringarna samt integritetspolicyn som helhet.

Senast uppdaterad: 30 mars 2022

Yubo logo

Om

  • Om oss
  • Nyheter
  • Lediga tjänster
  • Kontakta oss
InstagramTwitterYoutubeTikTokLinkedIn
  • Användarvillkor
  • Integritetspolicy
  • Cookie-policy
  • Rättsligt meddelande
Made with love in Paris