Yubo logo
apple logoandroid logo

Integritetspolicy

Senast uppdaterad: december 2022

 Integritet i ett nötskal. 

YUBO är en social plattform med live-streaming som enar miljontals unga människor från hela världen. Vårt mål är att skapa en trygg och pålitlig plats där användare får positiva och respektfyllda upplevelser. Att skydda våra användare och deras integritet är mycket viktigt för oss. 

I den här integritetspolicyn hittar du all information om hur vi behandlar personuppgifter. Vi ber att du läser igenom den noga, och kom ihåg att den gäller varje gång du använder YUBO.

Vi har gjort policyn så tydlig och tillgänglig som möjligt, men om du har frågor om den eller om hur dina personuppgifter används ber vi att du kontaktar vårt team på privacy@yubo.live.

Meddelande för Kalifornien om insamling av personliga uppgifter: Vi samlar in de personliga uppgifter som anges nedan under ”Uppgifter som vi samlar in” i de syften som beskrivs nedan under ”Hur vi använder dina uppgifter”. För att läsa mer om din rätt till integritet i Kalifornien skrollar du ner till ”Din rätt till integritet i Kalifornien”. Du har rätten att välja bort försäljning eller delning av personuppgifter (om du deltar i programmet med reklam för belöningar).

Du kan läsa vår fullständiga integritetspolicy nedan.

INTEGRITETSPOLICY

I den här integritetspolicyn beskrivs våra rutiner för integritetsskydd med nyttig information om hur vi använder personliga uppgifter för enskilda personer som använder våra tjänster eller interagerar med oss. Detta dokument gäller när du besöker en webbplats eller app som drivs av TWELVE APP SAS (nedan kallad TWELVE APP, vi, oss eller vår) eller inom ramen för varumärket YUBO och/eller när du använder en produkt eller tjänst som tillhandahålls av TWELVE APP SAS.

Med personliga uppgifter eller personuppgifter menar vi varje typ av uppgift som identifierar dig direkt (till exempel ditt foto, ditt namn och din e-postadress) eller indirekt (till exempel ditt användar-id, din geografiska plats och tekniska uppgifter om din enhet). 

När du använder YUBO-appen (nedan kallad YUBO) eller besöker vår webbplats samlar vi in uppgifter om dig.

GENVÄG TILL INNEHÅLLET

1. VÅRA GRUNDVÄRDERINGAR

2. VEM ANSVARAR FÖR ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER?

3. UPPGIFTER SOM VI SAMLAR IN

4. HUR VI ANVÄNDER DINA UPPGIFTER

5. HUR LÄNGE VI SPARAR DINA UPPGIFTER

6. VEM VI DELAR DINA UPPGIFTER MED

7. INTERNATIONELL ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER

8. DATASÄKERHET

9. DIN RÄTT TILL INTEGRITET

10. BARNS INTEGRITET OCH ÅLDERSGRÄNSER

11. SÖKANDES INTEGRITET

12. KONTAKT

13. UPPDATERINGAR AV INTEGRITETSPOLICYN

1. VÅRA GRUNDVÄRDERINGAR

Vi har två grundvärderingar när vi tillhandahåller våra produkter och tjänster:

  • Vi sätter stort värde på din integritet. Det betyder att alla funktionerna på YUBO redan från början har skapats för att vara inriktade på integritet och för att inte samla in uppgifter som vi inte behöver. Detta kallas inbyggt integritetsskydd.
  • Din trygghet är vår prioritet. Våra team har som uppgift att se till att du kan använda YUBO på ett tryggt och lämpligt sätt. I vår egenskap av teknisk plattform har vi olika resurser för att bekämpa beteenden och innehåll som kan vara skadliga eller stötande för unga människor. Du kan anmäla beteenden som du upplever som olämpliga direkt i appen. Våra kunniga moderatorer arbetar hårt för att se till att våra communityregler följs.

Kort sagt utformar vi noga våra produkter och tjänster för att skydda din integritet samtidigt som du får en trygg upplevelse. Vi är övertygade om att detta kommer att stärka ditt förtroende för att skapa meningsfulla umgängen på YUBO.

2. VEM ANSVARAR FÖR ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER?

TWELVE APP SAS driver YUBO som är ett socialt nätverk där du kan hitta vänner och umgås med dem, huvudsakligen via live-videor. Företaget driver även www.yubo.live.

TWELVE APP SAS är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter i enlighet med beskrivningen i integritetspolicyn, såvida inget annat anges. Vi är ett franskt företag med huvudkontor på 59, Rue de Ponthieu, bureau 562, 75008, Paris, Frankrike.

3. UPPGIFTER SOM VI SAMLAR IN

För att YUBO ska fungera samlar vi in uppgifter (3.1.) som du lämnar till oss direkt och uppgifter (3.2.) som vi samlar in automatiskt.  Vissa uppgifter om dig kan ses av andra användare. Var därför försiktig med vilka uppgifter du vill lämna ut när du använder YUBO.

3.1. Uppgifter som du lämnar till oss direkt

Uppgifter vid registrering. För att kunna använda YUBO måste du skapa ett konto och lämna följande personliga uppgifter till oss:

  • Ditt mobilnummer, som inte kan ses av andra användare.
  • Ditt namn och ditt användarnamn, som båda kan ses av andra användare.
  • Ditt födelsedatum. Andra användare som är dina vänner kan se din ålder men inte ditt födelsedatum.
  • Ditt kön. Du kan välja huruvida du vill ange ditt kön. Dessa uppgifter kan inte ses av andra användare.
  • Din profilbild. I profilbilden ska ditt ansikte tydligt kunna kännas igen. På så sätt kan vi och andra användare identifiera dig på YUBO. 
  • Vi måste också få ytterligare ett foto på ditt ansikte för att kunna uppskatta din ålder utifrån dina ansiktsdrag och säkerställa att den överensstämmer med det födelsedatum som du har uppgett i din profil. Detta gör att vi kan bekämpa falska profiler, bedrägeri och olagligt beteende. 
  • Lösenordet gör att du kan logga in. Denna uppgift kan inte ses av andra användare och du får aldrig dela lösenordet med någon.

Alla uppgifterna ovan behövs för att du ska kunna skapa en profil och logga in på YUBO.

Om du vill får du även fylla i andra delar av din profil, såsom emojis, biografi och e-post. Denna information är valfri.

Dina interaktioner med oss. Om du anmäler en användare eller ett innehåll på YUBO, ber om hjälp, begär ersättning, deltar i en enkät eller utövar din rätt till integritet (i enlighet med del 9 nedan) kommer vi att behandla uppgifterna i den begäran/anmälan/återkopplingen samt uppgifterna i ditt YUBO-konto. Vi kommer även att behandla uppgifterna om det är en annan användare som anmäler dig. Den här typen av uppgifter delas inte och kan inte ses av andra användare.

Om du vill att din profil ska vara verifierad eller om vi har anledning att hysa tvivel om din identitet eller ålder kommer vi att begära en id-handling (som vi kommer att ta bort strax efter id-kontrollen).

Din geografiska plats (GPS-koordinater). Med ditt medgivande samlar vi in och behandlar GPS-uppgifter om din geografiska plats. Beroende på dina inställningar gör detta att du kan visa din stad i din profil och lägga till personer i din närhet som vänner. Platstjänster som baseras på GPS-uppgifter är inte tillgängliga för användare under 15 år. Andra begränsningar kan gälla beroende på din ålder, ditt land och gällande lagar.

Din ungefärliga plats (IP-adress). Om geolokalisering baserat på GPS-uppgifter inte är aktiverat eller inte tillgängligt för dig (enligt förklaringen ovan) samlar vi in din ungefärliga plats, såsom din stad, baserat på din IP-adress- Detta för att ge dig en bättre upplevelse. Platstjänsterna som baseras på ungefärlig plats är inte tillgänglig för användare som är under 15 år.

Innehåll som du delar på YUBO. När du använder funktionerna på YUBO, behandlar och lagrar vi innehållet som du delar samt tillhörande tekniska data (såsom datum, information om enheten och IP-adress). Sådant innehåll kan omfatta följande personuppgifter, beroende på din aktivitet:

  • Foton, videor och uppgifter som du väljer att dela i din profil. Sådan information kan ses av andra användare.
  • Videor och kommentarer i live-videorna. Sådan information kan ses av andra användare.
  • Meddelanden och foton som utbyts i chatten. Sådan information kan endast ses av mottagaren av meddelandena/bilderna som du skickat. Du kan bara skicka privata meddelanden till användare som har tackat ja till att ha dig som vän. Vi kan komma att sända dig varningar innan du skickar innehåll som kan innebära en risk (till exempel ditt telefonnummer eller din hemadress) eller filtrera innehåll som vi upptäckt.
  • Tekniska data kopplade till ditt innehåll, såsom din IP-adress eller information om din enhet, kan inte ses av andra användare.

Du bör alltid vara medveten om att andra användare som du interagerar med kan se det innehåll som du delar på YUBO och att dessa personer kan komma att spara ditt innehåll via sina enheter (till exempel genom att ta en skärmdump av sina telefoner).

När du använder YUBO avråder vi dig från att dela känsliga uppgifter om dig själv, till exempel ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiösa övertygelser eller uppgifter om din hälsa, ditt sexualliv eller din sexuella läggning. Enligt yttrandefriheten får du dock göra det. I så fall bör du vara medveten om att du uttryckligen gör de här uppgifterna offentliga. 

Dina swipe-preferenser. Vi behandlar dina inställningar (såsom kön, ålder och avstånd) i swipe-funktionen så att vi kan visa dig profiler utifrån dina preferenser. Dessa inställningar kan inte ses av andra användare. Dessutom kan du välja att inte synas för andra användare i swipe-funktionerna.

Enhetens kontakter. Med din tillåtelse får vi åtkomst till de kontakter på din enhet som redan har registrerat sig på YUBO. Om du vill kan du även skicka ett meddelande till dina kontakter som inte har registrerat sig på YUBO för att be dem att umgås med dig i appen.

Åtkomst till din kamera och dina foton och videor. För att kunna skicka och ladda upp dina bilder eller videor från din enhet och använda funktionen live-video, behöver du ge oss åtkomst till dina medier och din kamera.

3.2. Uppgifter som vi samlar in automatiskt när du använder våra tjänster

Information om användarförvärv. Med din tillåtelse samlar vi in tekniska data som till exempel reklam-id (slumpmässigt genererade nummer som du kan återställa i inställningarna på din enhet) så att vi kan mäta resultatet av våra reklamkampanjer och tillskrivningen av marknadsföringen (mer information finns i del 4.3. nedan).

Information om din aktivitet på YUBO. När du använder våra tjänster samlas följande uppgifter in:

  • det YUBO-id som är kopplat till ditt konto,
  • datumet då du registrerade dig,
  • datumet då du loggade in senast,
  • landet där du bor, baserat på landskoden för ditt telefonnummer (inte din geolokalisering),
  • dina inställningar på YUBO, såsom meddelandepreferenser,
  • dina interaktioner med YUBO-funktionerna och andra användare (till exempel antalet profiler du gillar eller nekar i swipe-funktionen).

Information om dina inköp på YUBO. Om du köper tillgång till någon av YUBO:s betalfunktioner kommer vi att spara din köp- och prenumerationshistorik, men det är inte vi som behandlar dina betalningsuppgifter. Dessa samlas in och behandlas av din app-butik (App Store eller Google Play Store).

Uppgifter om enheter och hårdvara. Vi samlar in följande uppgifter om enheten/enheterna och hårdvaran som du använder för att få åtkomst till våra tjänster:

  • din IP-adress,
  • din enhets varumärke och modell,
  • reklam-id, t.ex. Googles AAID and Apples IDFA som båda är slumpmässigt genererade nummer som du kan återställa via inställningarna på din enhet,
  • buggar och sammanbrott i appen,
  • version och språk,
  • din enhets operativsystem.

Insamlingen av den här typen av uppgifter kan ske med hjälp av cookies och andra spårningsenheter.  För mer information, läs vår cookie-policy.

4. HUR VI ANVÄNDER DINA UPPGIFTER

Främst behöver vi använda dina personuppgifter för att kunna förse dig med de tjänster som erbjuds på YUBO och ge dig en trygg och smidig upplevelse av hög kvalitet. För mer information och exempel kan du läsa förteckningen nedan över de syften för vilka dina uppgifter kan användas. 

4.1. För att hantera ditt konto och ditt förhållande till YUBO och göra appfunktionerna tillgängliga för dig

  • Skapa och hantera ditt användarkonto (inklusive åtkomst till YUBO-tjänster och hjälp). Beroende på var du bor kan vi komma att begära föräldrarnas samtycke innan du kan använda YUBO.
  • Låta dig använda funktionerna på YUBO och dem som du begär, däribland att se och streama live-videor, använda swipe-funktionerna för att få nya vänner, lägga till roligt innehåll i din profil eller i andra funktioner, få ditt konto verifierat, skicka meddelanden och foton till dina vänner och, om du vill, köpa tillgång till betalfunktioner och/eller prenumerationer.
  • Hantera och lagra meddelanden mellan användare som är vänner samt live-videor.
  • I lämpliga fall visa dig erbjudanden och innehåll som vi tror att du kommer att gilla, särskilt om du använder vissa betaltjänster (t.ex. YUBO:s Power Pack).
  • Hantera och svara på dina begäranden, frågor och klagomål till vårt supportteam.

Vi åberopar våra användarvillkor som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i denna del 4.1. Kom ihåg att dessa villkor utgör avtalet mellan dig och TWELVE APP.

Samtycke kan utgöra en ytterligare rättslig grund i situationer där vi behöver föräldrarnas samtycke för att låta dig registrera dig på YUBO. 

4.2. För att förbättra våra tjänster och användarupplevelsen

  • Mäta hur du använder våra tjänster, vilka funktioner du gillar mest eller inte gillar så mycket samt skapa användarstatistik för vår app och analysera denna.
  • Skapa och utveckla nya funktioner på YUBO och genomföra tester innan nya funktioner släpps.
  • Förstå de tekniska problem som du kan stöta på, och lösa dem.
  • Hantera vår interna kommunikation och marknadsföring, till exempel aktiviteter i YUBO-communityn, eller interna statistiska undersökningar. 
  • Utvärdera kvaliteten på våra svar när du kontaktar vårt supportteam.
  • Förbättra användarupplevelsen, den tekniska driften av appen och sättet på vilket användare kan kommunicera genom appen.

Vi åberopar TWELVE APP:s berättigade intressen som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i denna del 4.2. så att vi förstår dina förväntningar och gör din upplevelse på YUBO rolig och smidig.

4.3. För att tillhandahålla anpassade tjänster och få åtkomst till vissa uppgifter från din enhet

  • Anpassa tjänsterna beroende på GPS-uppgifter för att visa dig videor eller föreslå vänner i närheten. Avståndet kan inte vara mindre än 30 km.
  • Få åtkomst till din enhets fotoalbum, kamera och mikrofon för att dela bilder, videor och ljud på YUBO.
  • Förbättra kvaliteten på vår upplevelse med förstärkt verklighet. För detta används information från TrueDepth-kameran i realtid. Vi lagrar inte denna information på våra servrar och delar den inte heller med tredje parter.
  • Hjälpa oss att mäta resultatet av våra reklamkampanjer och tillskrivningen av marknadsföringen. Det gör exempelvis att vi kan fastställa från vilken webbplats eller app du laddade ner YUBO. Se vår cookie-policy  för mer information om vår användning av cookies och spårningsenheter.
  • Skicka dig pushnotiser med information om våra produkter, säkerhetsuppdateringar och interaktioner med andra användare.
  • Låta dig delta i programmet med reklam för belöningar om du vill. I programmet kan du tjäna YuBucks genom att titta på annonser. Det är möjligt att du inte är berättigad till att delta i programmet beroende på ditt land och din ålder.

Vi åberopar ditt samtycke som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i denna del 4.3. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Ditt samtycke erhålls och hanteras vanligtvis via YUBO-inställningarna och/eller din enhet.

4.4. För att upprätthålla och förbättra nätsäkerheten på YUBO

  • Genomföra policyer och förfaranden för att moderera innehåll och profiler som strider mot våra riktlinjer för communityn. Detta inbegriper följande åtgärder: varningar som skickas i appen, borttagning eller filtrering av olämpligt innehåll, tillfällig avaktivering av funktioner i appen (chatten till exempel), lagring av uppgifter om överträdelser för att förhindra att dessa upprepas och begränsa riskerna för andra användare, begäran om att en identitet verifieras innan YUBO kan användas igen, tillfälligt förbud mot att använda kontot och permanent förbud mot att använda kontot. Det är moderatorerna som beslutar om åtgärder som väsentligt kan påverka din användning av YUBO (såsom ett permanent förbud) enligt våra interna policyer. Vissa typer av innehåll kan filtreras automatiskt för att förhindra att användare utsätts för det.
  • Utveckla och införa automatiska tekniker för att upptäcka överträdelser av våra communityregler och/eller uppenbart olagligt innehåll. Med hjälp av artificiell intelligens försöker teknikerna känna igen när våra regler överträds i text, bilder och audio i vissa live-videor. Vi anstränger oss för att upptäcka överträdelser i form av våld, användning av narkotika, spam och explicit sexuellt, hatiskt eller diskriminerande innehåll så snabbt som möjligt, redan innan innehållet anmäls. Dessa verktyg tjänar som stöd i vår moderering och gör att vi kan vidta omedelbara åtgärder när sådana överträdelser sker. 
  • Utveckla och införa förfaranden och tekniker för att bekämpa bedrägerier, falska profiler och riskbeteenden och/eller skadliga beteenden för unga personer (till exempel gromning) och för att säkerställa att våra användare är identifierade. I detta syfte gör vi följande:
    - Vi ser automatiskt om din profilbild visar ditt ansikte.
    - Vi kommer att be dig att bekräfta din identitet innan du får åtkomst till ditt YUBO-konto om vi har anledning att hysa tvivel om dig utifrån din aktivitet och profilinformation.
    - Vi måste även uppskatta din ålder utifrån en bild av ditt ansikte för att säkerställa att den överensstämmer med informationen i din profil. För att uppskatta ålder utifrån ett ansikte använder vi en teknik för ålderskontroll som tillhandahålls av vår partner Yoti. Med hjälp av en algoritm kan tekniken uppskatta en persons ålder genom hans/hennes ansiktsdrag.
  • Genomföra profilering av säkerhetsskäl. Vi markerar tillfälligt användare vars beteende kan utgöra en risk för vår användarcommunity, för att skydda andra från att utsättas för upprepat och stötande beteende och/eller innehåll. Genom att markera dessa konton kan våra moderatorer snabbt få åtkomst till dem och vidta åtgärder om så behövs. Markeringen som vi använder försvinner kort därefter om det inte sker nya överträdelser. Det är moderatorerna som beslutar om åtgärder som väsentligt kan påverka din användning av YUBO (såsom ett permanent förbud) enligt våra interna policyer.
  • Utvärdera resultatet av våra förfaranden, policyer och tekniker för säkerhet som anges i avsnitt del 4.4. i syfte att förbättra dem och utveckla nya som kan vara ännu effektivare för att göra dig mer säker och trygg på YUBO. Detta inbegriper till exempel kvalitetskontroll av moderatorernas och supportpersonalens arbete och förbättring av exaktheten i våra automatiska tekniker över tid med hjälp av artificiell intelligens.

Vi åberopar TWELVE APP:s berättigade intressen som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i denna del 4.4. så att YUBO förblir en trygg och respektfull plats där våra användare kan uttrycka sig med bevarat förtroende.

Vi åberopar även våra användarvillkor och gör dem gällande vid överträdelse av våra servicevillkor och/eller våra communityregler.

Om du är bosatt i USA: I vissa amerikanska delstater klassificeras automatisk upptäckt och avsökning av ditt ansikte på dina foton som biometrisk information. Därför måste vi ha ditt samtycke till att behandla den informationen. Vi får bara själva resultatet av åldersbedömningen som vår partner Yoti genomför, och Yoti sparar inte fotot.

4.5. För att uppfylla våra rättsliga skyldigheter och samarbeta med behöriga myndigheter när så krävs.

  • Införa en anmälningsfunktion för användarna som är inbyggd i alla appfunktionerna, dvs. live-videorna, chatten och swipe-funktionerna. Den gör att du kan anmäla användare eller innehåll som du anser överträder riktlinjerna för communityn. Din anmälan kommer därefter att granskas av våra moderatorer. När så behövs kommer dessa att vidta åtgärder mot innehållet eller användaren som anmälts.
  • Bistå brottsbekämpande myndigheter och ta bort uppenbart olagligt innehåll. Det krävs av oss att vi bidrar till bekämpningen av brott på nätet, omedelbart tar bort olagligt innehåll eller gör det oåtkomligt så snart vi får vetskap om det, underrättar behöriga myndigheter om vissa typer av överträdelser och på begäran bevarar uppgifter för utredningar.
  • Efterleva gällande rättsliga krav och bestämmelser. Detta inbegriper särskilt behandlingen av din begäran att utöva din rätt till integritet i enlighet med del 9.

Vi åberopar den relevanta rättsliga skyldigheten som vi måste uppfylla som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i detta avsnitt 4.5.

Notera även att vi vid behov kommer att använda personliga uppgifter för att utöva eller försvara våra lagenliga rättigheter i domstol med åberopande av vårt eller våra berättigade intressen.

4.6. För att hantera livshotande nödsituationer för alla som använder våra tjänster.

  • Göra en anmälan till behöriga myndigheter. Vi kommer att anmäla livshotande situationer eller innehåll (såsom självskada och våld) till de behöriga myndigheterna. Våra moderatorer är utbildade att identifiera situationer som kräver en akut anmälan till myndigheterna, beroende på innehåll. Moderatorerna avfattar interna anmälningar som ska granskas innan de överlämnas till de behöriga myndigheterna.
  • Ge stöd till användarna. Våra specialister förser användare i nöd med relevant information och dokumentation.

Vi åberopar våragrundläggande intressen som rättslig grund för behandling av personuppgifter i denna del 4.6.

5. HUR LÄNGE VI SPARAR DINA UPPGIFTER

5.1. Kontots giltighetstid

Vi sparar dina personliga uppgifter så länge som behövs för att du ska kunna använda våra tjänster.

Du kan radera ditt konto när som helst i YUBO-inställningarna genom att klicka på Radera mitt konto. Om du raderar ditt konto kommer du inte längre att kunna använda våra tjänster och din profil kommer inte längre att vara tillgänglig eller synlig för andra användare.

Notera att vi kommer att radera ditt konto om du inte är aktiv på YUBO under två år, vilket betyder att du inte har gått in på appen under en sammanhängande period på två år.

5.2. Särskilda lagringsperioder för uppgifter

Inte alla uppgifter som vi lagrar har samma lagringsperiod, vilket i synnerhet gäller följande typer av uppgifter:

  • Foton som du har skickat i chatten, inklusive dem som du kan ha raderat i chatten, sparas i 12 månader.
  • Videor och bilder från live-videor raderas snabbt (inom några minuter eller timmar). Bara skärmdumpar av live-videor kan sparas längre om de har anmälts eller om det har upptäckts att våra communityregler inte har följts.
  • Vi kommer att lagra innehåll som strider mot våra communityregler under en viss tid även om innehållet i fråga har tagits bort från YUBO-plattformen. Lagringsperioden kan skifta beroende på typen av innehåll och överträdelse.
  • Dina interaktioner med vårt supportteam kan sparas i upp till fem år efter att ärendet har avslutats. Det hjälper oss att följa upp våra åtgärder gällande support och att försvara oss vid eventuella ersättningsanspråk eller rättsliga åtgärder.
  • Om din geolokalisering (d.v.s. enhetens GPS-uppgifter) är aktiverad sparas uppgifterna fram till dess att du går in på YUBO nästa gång och därefter ersätts de av din aktuella geolokalisering. Om du inte går in på YUBO igen kommer dina geolokaliseringsdata att sparas i 12 månader.
  • En id-handling som används för att verifiera ett konto raderas några dagar efter verifieringen.

Trots bestämmelserna i delarna 5.1. och 5.2. ovan kommer vi att lagra vissa personuppgifter ytterligare en tid om det enligt lag krävs att vi gör det. Vi kan även komma att spara personliga uppgifter så lång tid som behövs för att lösa en tvist eller för att utöva eller försvara våra lagenliga rättigheter.

6. VEM VI DELAR DINA UPPGIFTER MED

6.1. Uppgifter som vi delar

Vi säljer inte personuppgifter, men vi kan komma att dela dem enligt vad som beskrivs nedan.

  • TWELVE APP:s personal. Endast behörig personal har åtkomst till och får behandla dina personuppgifter på det sätt som krävs för att uppfylla de syften som beskrivs i avsnitt 4 ovan. De måste uppfylla sekretesskraven och har begränsad åtkomst i enlighet med sina arbetsuppgifter.
  • Tjänsteleverantörer.  Vi delar dina personuppgifter med tjänsteleverantörer som hjälper oss att driva och förbättra våra tjänster. Till exempel använder vi tjänsteleverantörer som härbärgerar våra tjänster, i vilket det ingår att behandla dina personuppgifter. Vi använder dem även för att kontrollera tjänsternas utförande, moderera innehåll på YUBO, upptäcka överträdelser av våra riktlinjer för communityn, lagra supportärenden och/eller bistå användarna samt erbjuda ytterligare funktioner till våra tjänster. Vi väljer endast tjänsteleverantörer som erbjuder starka garantier för dataskydd och som samtycker till kraven på säkerhet och konfidentialitet.
  • Ändrat ägarskap. Om vi skulle bli föremål för konkurs, sammanslagning, förvärv, omorganisering, avveckling, omstrukturering, försäljning av tillgångar eller annan uppgörelse om förändring av kontrollen kan vi komma att behöva överföra dina personuppgifter till en annan enhet som en del av den uppgörelsen. Integritetspolicyn kommer att fortsätta att gälla för personuppgifter som överförs till det nya företaget.
  • Närstående företag. Vi kan komma att lämna ut personuppgifter till TWELVE APP:s närstående företag för hjälp med att driva tjänsterna eller av andra skäl som anges i avsnitt del 4 ovan.
  • Att göra lagstadgade rättigheter gällande. Utifrån vad vi bedömer vara nödvändigt för att försvara våra lagstadgade rättigheter eller åberopa ett avtal, till exempel våra användarvillkor, förbereda vårt försvar eller ta oss an en rättstvist eller stämning, kan vi komma att dela uppgifter med behöriga domstolar, offentliga tjänstemän eller organ, juridiska ombud och/eller experter.
  • Rättsliga skyldigheter och allmän säkerhet. I den utsträckning som behövs kan vi komma att förse brottsbekämpande myndigheter samt rättsliga eller administrativa myndigheter med personuppgifter för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter. Detta kan vara som svar på en lagenlig order eller begäran, stämning eller husrannsakan, för att skydda en persons säkerhet, för att bevara säkerheten och integriteten i tjänsterna eller för att skydda våra eller andra användares.
  • Reklam-partners. Om du vill delta i programmet med belöningar för att titta på reklam kan vi dela vissa personuppgifter med våra reklam-partners för att välja ut annonserna som visas och för att mäta annonsernas prestanda.

6.2. Uppgifter som du delar

När du använder våra tjänster, till exempel när du chattar med en annan användare eller visar dig själv i en live-video, delar du personuppgifter med andra användare. Alla former av information, texter, bilder och videor som du delar på YUBO är en del av dina personuppgifter. Därför bör du vara väldigt försiktig med informationen och innehållet som du vill dela på nätet.

Notera att vi inte kan hindra dig från att dela uppgifter när du använder våra tjänster, och inte heller kan vi kontrollera vad mottagarna gör med dem. Vi kommer att sända dig en varning innan du delar privata upplysningar så att du förstår vilka konsekvenser dina handlingar kan få.

7. INTERNATIONELL ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER

TWELVE APP är ett franskt företag med närstående företag, underleverantörer och tjänsteleverantörer i flera olika länder. Av den anledningen behöver TWELVE APP överföra (via kommunikation, åtkomst, lagring osv.) dina personuppgifter till jurisdiktioner som är andra än den du tillhör. Detta inbegriper länder med annan integritetslagstiftning och som Europeiska kommissionen, och i synnerhet USA, kanske inte anser vara adekvat.

Därför inför vi lämpligt skydd (såsom Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler där EU:s dataskyddslagar gäller) för att se till att alla gränsöverskridande överföringar följer gällande bestämmelser. För att få en kopia av dessa klausuler kan du kontakta vårt integritetsteam på adressen privacy@yubo.live.

 

8. DATASÄKERHET

TWELVE APP har vidtagit åtgärder för att skydda konfidentialiteten, integriteten och tillgängligheten gällande dina personuppgifter. Vi gör vårt bästa för att upprätthålla säkerhetsrutiner som lämpar sig för den risk som det innebär att behandla uppgifter.

Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra våra säkerhetsförfaranden så att dina uppgifter hålls säkra.

Även om vi vidtar alla åtgärder för att säkerställa integriteten och säkerheten i våra nätverk och system, kan vi inte garantera att våra säkerhetsåtgärder är effektiva i alla situationer. Därför är det också ditt ansvar att hålla dina uppgifter, till exempel ditt lösenord, hemliga och omedelbart meddela oss om dina kontouppgifter röjs.

9. DIN RÄTT TILL INTEGRITET

TWELVE APP vinnlägger sig om att förse dig med rättigheter när det gäller dina personuppgifter, i enlighet med gällande lagar.

Villkoren för att utöva dessa rättigheter kan skilja sig åt beroende på vilka lagar och bestämmelser som gäller. Rättigheterna kan begränsas utifrån gällande lagar och bestämmelser, andra människors rättigheter och friheter, våra skyldigheter i fråga om konfidentialitet, affärshemligheter och/eller skyddet av immateriella rättigheter. I förekommande fall kommer du att underrättas om anledningarna till varför TWELVE APP inte har kunnat uppfylla hela eller delar av din begäran.

Din rätt till integritet omfattar följande:

  • Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter och rätt till dataportabilitet, och i så fall kan du få en kopia av uppgifterna i ett allmänt använt format. Det enklaste sättet att erhålla de begärda uppgifterna är att utöva rätten att få tillgång direkt i inställningarna i ditt YUBO-konto > Säkerhet och integritet > Användaranpassning och uppgifter > Hämta mina uppgifter.
  • Du har rätt till rättelse av dina personuppgifter om dessa är felaktiga, ofullständiga eller inte längre gäller. Du kan uppdatera de flesta uppgifterna direkt i ditt YUBO-konto.
  • Du har rätt till radering av dina personuppgifter (eller så kallat rätt att bli bortglömd). Du kan begära att ditt konto raderas via YUBO-inställningarna > Radera mitt konto.
  • Du har rätt att återkalla ditt samtycke om vi behöver ditt samtycke för att behandla dina uppgifter. I de flesta fall kan du återkalla ditt samtycke via inställningarna på din enhet. På detta sätt kan du hantera dina godkännanden i fråga om meddelanden, geolokalisering samt åtkomst till kameran, dina foton och dina kontakter.
  • Du har rätt att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter om det finns en anledning till detta på grund av din särskilda situation.
  • Du har rätt till begränsning av behandlingen av uppgifter i vissa fall, till exempel om du bestrider exaktheten i uppgifterna, om behandlingen är olaglig eller om vi inte längre behöver dina personuppgifter men du behöver dem för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.
  • Du har rätt att ge anvisningar som gäller lagringen, raderingen och utlämnandet av dina personuppgifter efter din död.

Notera att om du utövar någon av dessa rättigheter (t.ex. genom att vägra behandling av alla eller vissa av dina personuppgifter) kan din upplevelse på YUBO försämras.

Om du inte kan eller vill utöva dina rättigheter direkt i appen kan du kontakta vårt integritetsteam på privacy@yubo.live eller skicka in en förfrågan här. Vi kommer att svara dig så snart som möjligt.

Du har också rätt att framföra ett klagomål hos behörig dataskyddsmyndighet om behandlingen av dina personuppgifter. Även om vi föreslår att du först kontaktar TWELVE APP för att reda ut problemet, kan du kontakta behörig dataskyddsmyndighet direkt. Du kan hitta mer information om din dataskyddsmyndighet här om du bor i EU och om du bor i Storbritannien finns den här

Bestämmelser som gäller för personer bosatta i USA:

Följande bestämmelser kan tillämpas eller tolkas på olika sätt beroende på lagarna om integritetsskydd i din delstat.

Borttagning av innehåll för användare under 18 år.  Om du är bosatt i USA och är under 18 år kan du begära att innehållet som du har lagt upp tas bort genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@yubo.live eller använda appinställningarna Kontakt > Mina uppgifter. I varje begäran av denna typ ska det i meddelandets ämnesrad stå ”U.S. Removal Request”, och begäran ska innehålla en beskrivning av innehållet som är tillräckligt för att vi ska kunna hitta det. Vi godkänner inte en begäran om borttagning på andra sätt. Det är möjligt att vi inte kan besvara din begäran om du inte ger oss tillräcklig information om innehållet som du vill ta bort. Det är även möjligt att vi inte lagligen kan ta bort innehållet (t.ex. om det har lagts upp eller delats av en tredje part). Borttagning av upplagt innehåll är ingen garanti för att det är fullständigt avlägsnat (t.ex. att innehållet inte kan ses av andra användare men finns kvar på våra servrar i någon form i enlighet med våra policyer).

Spåra ej. Vi svarar inte på ”spåra ej”-signaler som skickas från din webbläsare.

Din rätt till integritet i USA. Om du är bosatt i USA har du följande rättigheter:

  • Rätt att få kännedom: Om du är bosatt i USA kan du högst två gånger om året begära att få uppgifter av oss om de kategorier och/eller särskilda personliga uppgifter som vi samlar in, använder och lämnar ut. Vi kommer att besvara din begäran inom 45 dagar och meddela dig om vi behöver lite mer tid för detta.
  • Rätt att radera: Med vissa undantag kan du begära att vi raderar personliga uppgifter som vi har samlat in om dig. Det finns vissa områden där vi inte helt kan tillgodose din begäran, till exempel om vi behöver ett fullständigt register över dig för att kunna upptäcka och sätta upp skydd mot bedrägerier och olaglig verksamhet, utöva våra rättigheter eller uppfylla rättsliga skyldigheter.
  • Rätten att välja bort delning. Du kan be oss att sluta att dela dina personuppgifter genom att inte delta i programmet, om du tidigare har deltagit i vårt program med belöningar för att titta på reklam. Du kan välja bort deltagande och delning genom att: (1) Gå till Inställningar > Anpassning och data > Integritetsinställningar > Delning med reklam > Stäng av reglaget; eller (2) skicka e-post med ämnesraden “Opt Out Request” till privacy@yubo.live, och inkludera ditt användarnamn i meddelandet.

För att utöva dina rättigheter kan du kontakta oss på ovanstående e-postadress (privacy@yubo.live) eller använda integritetsinställningarna direkt i appen. I din skriftliga begäran måste du ange ”Your U.S. Privacy Rights” i ämnesraden. Vi ansvarar inte för meddelanden som saknar rubrik, inte skickats på rätt sätt eller som inte innehåller fullständiga upplysningar. Vi kan komma att vidta åtgärder för att bekräfta din identitet genom att ställa frågor om dina interaktioner med oss innan vi svarar på din begäran att få kännedom om eller radera dina personliga uppgifter.

Du har rätt att låta ett behörigt ombud skicka in en begäran för din räkning. Be ombudet att kontakta oss via e-post på privacy@yubo.live med ovanstående text i ämnesraden. Behöriga ombud måste visa konsumentens undertecknade fullmakt att göra en begäran. Vi kan komma att kräva att du bekräftar din identitet direkt hos oss innan vi fullföljer ditt behöriga ombuds begäran.

Om du utövar någon av ovanstående rättigheter kommer vi inte att klandra dig för det genom att till exempel neka dig åtkomst till våra tjänster eller begränsa den.

Utlämnanden i USA

Utöver de utlämnanden som anges på andra ställen i den här integritetspolicyn, lämnar vi ut följande uppgifter till personer bosatta i USA i enlighet med amerikanska federala lagar:

  • Kategorier av personliga uppgifter som samlats in: Under de senaste 12 månaderna har vi samlat in följande kategorier av personliga uppgifter för de affärsändamål som beskrivs ovan i den här integritetspolicyn:
    Biologiska data/identifierare, egenskaper vars indelning är skyddad i lag i Kalifornien och på federal nivå (dvs. kön och ålder), uppgifter om aktivitet på internet eller andra elektroniska nätverk, geolokaliseringsdata, visuell information och slutsatser som dras från det ovanstående. För mer information om de uppgifter som vi samlar in, se delen ”Uppgifter som vi samlar in” ovan. Informationskällorna är konsumenten och leverantörerna av analystjänster.
  • Kategorier av personliga uppgifter som sålts: Under de senaste 12 månaderna har vi inte sålt personliga uppgifter.
  • Kategorier av personliga uppgifter som lämnats ut i affärssyfte: Under de senaste 12 månaderna har vi lämnat ut följande kategorier av personliga uppgifter i affärssyfte (såsom till våra tjänsteleverantörer som inte får använda dina uppgifter utanför ramarna för de tjänster som de tillhandahåller oss):
    Biologiska data/identifierare, egenskaper vars indelning är skyddad i lag i Kalifornien och på federal nivå (dvs. kön och ålder), uppgifter om aktivitet på internet eller andra elektroniska nätverk, geolokaliseringsdata, visuell information och slutsatser som dras från det ovanstående. För att veta mer, se delen ”Vem vi delar dina uppgifter med” ovan.
  • Kategorier av personliga uppgifter som delas i reklamsyften: Vi delar uppgifter såsom identifierare, information om enheten, platsuppgifter, ålder och/eller kön med våra reklam-partners. Detta gäller endast användare som deltar i programmet med belöningar för att titta på reklam.

10. BARNS INTEGRITET OCH ÅLDERSGRÄNSER

Det är viktigt för oss att skydda barns integritet. YUBO riktar sig inte till barn under 13 år, och vi samlar inte heller medvetet in personliga uppgifter från barn under 13 år.

Vi låter dig inte skapa ett konto och använda YUBO om du är under 13 år, och vi kan komma att kontrollera att denna begränsning följs genom att skanna ett foto av ditt ansikte för att säkerställa att du är över 13 år. Om det finns rimliga tvivel kan vi även be att du bekräftar din identitet.

Om vi får reda på att ett barn under 13 har försett oss med personliga uppgifter kommer vi att vidta rimliga åtgärder för att ta bort den personens personliga information från våra register. Vi säljer eller delar inte medvetet uppgifter om användare som är under 16 år.

Beroende på de lagar som gäller i det land där du bor kan vi komma att kräva föräldrarnas samtycke innan du kan använda YUBO.

Dessutom har regler för åldersbegränsningar definierats inom var och en av YUBO-funktionerna. Det betyder att du inte kommer att kunna interagera med användare i alla åldrar på YUBO, utan bara med dem i din egen åldersgrupp.

11. SÖKANDES INTEGRITET

I sin egenskap av arbetsgivare behandlar TWELVE APP personuppgifterna för dem som söker arbete hos oss via webbplatsen www.yubo.live, brev eller e-post eller jobbplattformen där vi offentliggör lediga tjänster.

Detta omfattar vanligtvis behandling av uppgifter om den sökandes yrkesbakgrund, utbildning, referenser, kompetens och lön samt analys av handlingar såsom CV och personligt brev från den sökande.

Dessa uppgifter behandlas i syfte att locka talanger, gå igenom ansökningar, anordna intervjuer och tester, kommunicera med den sökande om hans eller hennes ansökan och hantera rekryteringsprocessen. Uppgifterna kommer att sparas i upp till två år efter sista kontakten med den sökande, eller tidigare om den sökande begär detta. Denna lagringsperiod gör att den sökande kan hålla sig underrättad om anställningsmöjligheter som kan vara av intresse.

Vi åberopar TWELVE APP:s berättigade intressen som rättslig grund för behandling av dina personuppgifter i denna del 11.

 

12. KONTAKT

Om du har frågor om tillämpningen, tolkningen eller efterlevnaden av den här integritetspolicyn eller en begäran som rör dina personuppgifter kan du kontakta oss genom att

  • fylla i kontaktformuläret på YUBO:s webbplats (support.yubo.live) eller direkt via applikationen,
  • skicka ett e-postmeddelande till privacy@yubo.live, eller
  • skicka ett brev till följande adress: TWELVE-APP – Privacy, 59 rue de Ponthieu, bureau 562, 75008 Paris, Frankrike.

 

13. UPPDATERINGAR AV INTEGRITETSPOLICYN

Vi uppdaterar den här integritetspolicyn med jämna mellanrum för att ta hänsyn till eventuella tekniska, ekonomiska, lagstiftningsmässiga eller rättsliga förändringar eller om vi ändrar våra rutiner för behandling av personuppgifter, särskilt för att rätta oss efter ändringar i gällande lagar och bestämmelser eller om vi ändrar våra rutiner för behandling av personuppgifter.

Vi meddelar dig i förväg om betydande ändringar i integritetspolicyn på lämpligt sätt. Normalt sett sker detta genom ett meddelande i appen. Efter att förhandsmeddelandet har skickats anses du godta dessa ändringar om du fortsätter att använda någon webbplats eller app som drivs av TWELVE APP eller inom ramen för varumärket YUBO och/eller om du använder någon produkt eller tjänst som tillhandahålls av TWELVE APP.

Yubo logo

Om

  • Om oss
  • Nyheter
  • Lediga tjänster
  • Kontakta oss
InstagramTwitterYoutubeTikTokLinkedIn
  • Användarvillkor
  • Integritetspolicy
  • Cookie-policy
  • Rättsligt meddelande
Made with love in Paris